Sport Centar

Bosnalijek i FDS igraju derbi 6. kola SC Business lige

Bosnalijek i FDS igraju derbi 6. kola SC Business lige

Očekuju nas tri veoma zanimljiva susreta, pošto se već osjeti draž borbe za play-off i svaki bod je izrazito bitan.

Program se otvara utakmicom između Bosnalijeka i FDS-a od 19 časova. Ekipe se na tabeli nalaze sa razmakom od tri boda u korist FDS-a, ali uz utakmicu više, tako da Bosnalijek potencijalnom pobjedom može učvrstiti svoju nadu da se izbori play-off. Obje ekipe dočekuju ovaj derbi u odličnom raspoloženju zbog pobjeda u prošlom kolu.

Pedeset minuta kasnije na teren će izaći ekipe Lutrija BiH/MUP i Farmavita. Lutrija BiH / MUP je slavila rezultatom 5:0 protiv ekipe Amadeus / Oslobođenje i tako se osamostalila na prvom mjestu tabele SC Business lige. S druge strane, Farmavita je poražena nakon preokreta protiv Bosnalijeka i trenutno zauzima 11. mjesto na tabeli, stoga aktuelni lider na tabeli u ovaj meč ulazi kao favorit.

U posljednjem meču dana igrat će Securitas i BH Pošta. Riječ je o još jednom duelu timova koji su u prošlom kolu odigrali fantastično. Securitas je zabilježio prvu pobjedu ove sezone i to rezultatom 5:1 protiv Domova zdravlja Sarajevo, ali će imati veoma težak zadatak protiv BH Pošte, aktuelnog šampiona Business lige. BH Pošta je bila izrazito ubjedljiva u prošlom kolu jer je slavila rezultatom 10:1 protiv Bazena Otoka.

Parovi i satnica (Ponedjeljak):

19:00 Bosnalijek – FDS
19:50 Lutrija / MUP – Farmavita
20:40 Securitas – BH Pošta

almir osmanhodzicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI