Sport Centar

Bosna i Spars se obračunavaju saopštenjima, navijači priželjkuju pošteno suđenje i fer partiju

Predstojećeg vikenda, tačnije u nedjelju (18 sati), Bosna Royal i Spars odigrat će treću, odlučujuću, utakmicu u borbi za treće mjesto Prvenstva BiH, odnosno plasman u Drugu ABA ligu. 

Bosna i Spars se obračunavaju saopštenjima, navijači priželjkuju pošteno suđenje i fer partiju

Predstojećeg vikenda, tačnije u nedjelju (18 sati), Bosna Royal i Spars odigrat će treću, odlučujuću, utakmicu play-offa u borbi za treće mjesto Prvenstva BiH, odnosno plasman u Drugu ABA ligu. 

Dva sarajevska košarkaška kluba u prilično zaoštrenoj atmosferi dočekuju meč. Međusobne optužbe, prozivanja arbitara, rat saopštenjima… Nažalost, ispaštaju istinski ljubitelji košarke u bh. prijestonici, ali i igrači koji sada, uglavnom, priželjukuju samo dvije stvari – pošteno suđenje i fer partiju gradskih rivala na parketu. Pa, neka pobijedi bolji…

“Nadamo se fer i korektnoj borbi, pa neka bolja ekipa pobijedi. Mi ćemo sigurno dati svoj maksimum i priuštiti navijačima utakmicu za pamćenje. Pozivamo sve navijače da podrže simbol Sarajeva, našu KK Bosnu, naš ponos, jer za Bosnu se ne navija, Bosna se voli”, izjavio je Adnan Arslanagić.

Pravdu na susretu u Skenderiji dijelit će arbitri Ademir Zurapović (Tuzla), Ernad Karović (Zenica) i Dragan Porobić (Trebinje). Delegat utakmice je Milan Plavšić (Doboj).

kkbosnaroyalokkspars
KOMENTARI

KOMENTARI