Sport Centar

Bosna deklasirala Prijedor: Emir Rahimić ponovo postigao deset golova

Bosna deklasirala Prijedor: Emir Rahimić ponovo postigao deset golova

Sudar dvije ekipe koje su prije 10 dana u okviru Premijer lige BiH igrale susret desetog kola u Prijedoru. Tom prilikom su domaćini, ekipa Prijedora, bili uspješniji i na kraju slavili relativno lako rezultatom 39:26.

Gosti koji su u ovaj duel ušli sa drugom ekipom u odnosu na onu koja nastupa u Premijer ligi BiH, bez nekoliko standardnih prvotimaca, su se predali i prije samog početka utakmice. Bosna je u prvom poluvremenu uspjela da stvori prednost od samog početka i istu da održava do poluvremena. Na odmor su Studenti otišli sa prednosšću od plus šest (19:13). U drugom dijelu rukometaši Zuhdije Korkarića su se naprosto raspucali i do vrha napunili mrežu gostiju. Kako je odmicalo drugo poluvrijeme, prednost je rasla sve do konačnih 47:25 za pobjedu i prolaz u naredno kolo.

RK Bosna: Halilković, Rahimić 10, Delić 2, Huseinbegović 1, Smailbegović 7, Travančić 7, Vojinović 4, Džubur, Burnazović 6, Slimović 2, Šunj 1, Švrakić 1, Čakar 4, Ražanica, Dramac i Balta 2.

RK Prijedor: Đurčić, Kolundžija 5, Šerbula, Cvijić 1, Vejinović 4, A. Miljuš 7, M. Miljuš, Balaban 4, Kecman 4, Radaković, Knežević, Babić. Pobjednik ovog duela u daljem natjecanju sastat će se sa ekipom RK Maglaj.

Naredna utakmica Studenata je u subotu, putuju u Visoko.

arsenalmilwaukee
KOMENTARI