Sport Centar

Boro: San svakog sportiste je da brani boje svoje države

Boro: San svakog sportiste je da brani boje svoje države

U intervju za naš portal Boro je rekla da je atmosfera u reprezentaciji odlična i da je igranje za reprezentaciju san svakog sportiste.

“Atmosfera u reprezentaciji i između nas cura je odlična. Pored ovog očekuje nas još jedno  jedno okupljanje i pripremne utakmice, a onda slijedi put za Srbiju i kvalifikacije.  U grupi smo sa Holandijom Portugalom i Srbijom. U globalu ne poznajemo igru ovih selekcija nismo imale priliku da igramo sa njima, ali to su djevojke koje se okupljaju  već duži niz godina i koje zajedno rade. To ne znači da nećemo pružit jak otpor i trudit se da ostvarimo što bolje rezultate.  San svakog sportiste je da brani  boje svoje zemlje  i da ponosno igra za nju. Čast mi je što sam među najboljim i što sam izabrana od  velikog broja talentovanih rukometašica”, rekla je Boro za SCport.ba

Rukometašica ŽRK leotara je i ranije bila na reprezentativnim okupljanjima i nagalašava kako svake godine iznova prihvata poziv u državni tim.

“Poziv za reprezentaciju prihvatam svake godine iznova. Ranije sam bila na okupljanjima koja nam pružaju mogucnost da usavršimo naše tehnike, igru ali i priliku da upoznamo nove osobe njihova iskustva i njihove sposobnosti”, ističe Boro.

Na kraju razgovora sa našom juniorkom smo se dotakli i trenutne forme i igara u klubu.

“ŽRK Leotar počeo je pripreme sredinom januara i radi se punom snagom. Trenutno  igramo Prvu ligu RS i nalazimo se na prvom mjestu, također očekujemo da do kraja sezone izborimo ulazak u Premier ligu”, završila je Boro.

Dragana Boro je rođena 26.08.1996 godine. Rukometom se počela baviti 2008 godine u Leotaru i igra na poziciji lijevog beka.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI