Sport Centar

Borac prvi finalist završnice Pionirskog prvenstva BiH

Borac prvi finalist završnice Pionirskog prvenstva BiH

Prvu priliku imao je sarajevski tim u 18’, ali Devlić se nije najbolje snašao u protivničkom kaznenom prostoru i defanzivci Borca su otklonili opasnost ispred svog gola.

Uzvratili su Banjalučani u 23’ kada je Vujmilović odlično šutirao sa preko 20 metara, ali se istakao golman Željezničara Pojata i izbacio loptu u korner. Udarac iz ugla izveo je Bosnić, Bobić je bio najviši u skoku, no lopta je nakon njegovog pokušaja otišla preko gola.

Borac je došao do prednosti u 27’. Stojičić je sam istrčao kontra napad, ušao u kazneni prostor Željezničara iskosa sa lijeve strane i pogodio suprotni ugao golmana Pojate za 1:0.

Još jednu priliku tim iz Banjaluke imao je u 33’ poslije kornera. Vrebac je nakon ubačaja Bosnića bio najviši u skoku i sa 5 metara od protivničkog gola loptu poslao preko gola.

Drugo poluvrijeme Borac je otvorio prilikom. Ponovo je Stojičić izašao pred Pojatu sa lijeve strane, ali je ovaj put uspješniji bio golman Željezničara. Agilni Stojičić je dobro šutirao sa ivice šesnaesterca u 43’, a lopta je ovaj put otišla pored gola.

Treći pokušaj Stefana Stojičića u drugom poluvremenu, u 47’ završio je iza Pojatinih leđa. Nakon ubačaja Bosnića sa desne strane, Stojičić se našao na drugoj stativi i nije mu bilo teško da postigne pogodak za 2:0.

I nakon drugog pogotka nastavio je banjalučki tim sa napadima, a Arsić je u 55’ iz dobre poziciji šutirao preko gola. Isti igrač se dobro izborio za poziciju u 64’, ali je poslao loptu pored gola.

Do kraja susreta Željezničar je pokušavao da dođe do izjednačenja, no golman Borca Gašić je zaustavio svaki pokušaj protivnika i rezultat se nije mijenjao.

Ekipa iz Banjaluke će se sutra u finalu sastati sa pobjednikom utakmice Radnik-Široki Brijeg.

Borac-Željezničar 2:0 (1:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Azem Karić (Zenica).

Pomoćnici: Mirza Demir (Kakanj), Emir Delić (Zenica).

Delegat: Esnaf Buza (Kakanj).

Strijelci: 1:0 Stefan Stojičić (27’), 2:0 Stefan Stojičić (47’).

Žuti kartoni: Luka Bobić (Borac), Ali Panjeta (Željezničar).

Borac: Nikola Gašić, Đorđe Milojević, Luka Bobić (68. Dalibor Gajić), Đorđe Jović, Sergej Latinović, Andrej Bosnić (68. Mihajlo Amidžić), Slobodan Vuk Vujmilović (61. Filip Marjanović), Nikola Turanjanin (64. Mihajlo Jokić), Stefan Stojičić (52. Nikola Rogić), Viktor Vrebac, Vladimir Arsić. Trener: Dragan Benić.

Željezničar: Admir Pojata, Tarik Halvadžija (48. Faris Delić), Bajazit Devlić (58. Strahinja Sudžum), Ian Džindo (61. Amer Zulić), Admir Huskić, Edin Mujić, Kenan Cacan, Ali Panjeta, Amar Omerović, Timur Helač, Amer Gušić (48. Sanjin Krezić). Trener: Omer Joldić.

(nfsbih.ba)

riad bajicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI