Sport Centar

Borac ostvario veoma važnu pobjedu nad Veležom, Rođeni tonu dublje

Borac ostvario veoma važnu pobjedu nad Veležom, Rođeni tonu dublje

Koljić je prvi zaprijetio na utakmici u tećoj minuti, ali odbranio je Voloder. Nakon toga pokušao je i Radinović. Nevjerovatno priliku nije iskoristio Koljić u osmoj minuti, međutim samo sedam minuta poslije Borac je došao do prednosti, a sjajan pogodak postigao je mladi Redžić.

U nastavku utakmice Borac je nastavio redati prilike. Saničanin je šutirao glavom u 23. minuti, a nedugo nakon toga na isti način je pokušao i Vidović. U 38. minuti veliku priliku imao je Borac, a sa 20-ak metara šutirao je Koljić, no lopta je otišla nekoliko centimetara preko gola.

U drugom poluvremenu nije bilo dugo većih iznenađenja. Radinović je imao šansu u 58. minuti, ali je Voloder sjajno odbranio. Nikolić je šutirao na drugoj strani, ali loše. U 71. minuti Borac je udvostručio prednost, a pogodio je Jandrić. Gavrić je sjajno šutirao u 81. minuti, a fantastično odbranio Jović.

Velež je smanjio na 2:1 u 87. minuti, kada je Zec želio šutirati, ali je blato usporilo loptu koja je došla do Dine Ćemalovića, a mladom napadaču nije bilo teško da zatrese mrežu za konačnih 2:1.


Borac – Velež 2:1


Strijelci: 1:0 Redžić 815), 2:0 Jandrić (71), 2:1 D. Ćemalović (87). Stadion: Gradski stadion u Banjoj Luci. Gledalaca: 1000. Sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad). Žuti kartoni: /.


BORAC:
Jović, Redžić, Saničanin, Vidović, Predragović, Jović (od 90. minute Zekanović), Koljić (od 80. minute Marjanović), Bečelić, Radinović (od 82. minute Savanović), Paštar, Jandrić.


VELEŽ:
Voloder, Gavrić, Peco, Vidović (od 46. minute Zec), Mešanović, Haurdić, M. Ćemalović (od 75. minute D. Ćemalović), Nikolić, Isić, Tadejević, Maletić.

dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI