Sport Centar

Borac najavio meč u Boriku, a komesar ga preselio u Ljubuški: Banjalučani traže objašnjenje Saveza

Sezona u rukometnoj Premijer ligi BiH je na samom kraju, a u toku je finalna serija između Borca BL i Izviđača.

Borac najavio meč u Boriku, a komesar ga preselio u Ljubuški: Banjalučani traže objašnjenje Saveza

Sezona u rukometnoj Premijer ligi BiH je na samom kraju, a u toku je finalna serija između Borca BL i Izviđača.

Trenutni rezultat u ovoj seriji je 1:1, a pobjednik će poznat biti nakon utakmice koja je trebala biti na rasporedu 12. juna. Mnogo kontroverzi dešava se ovih dana u bh. rukometu, pošto se i dalje vodi spor oko toga gdje se trebala odigrati majstorica.

Savez je dodijelio prednost domaćeg terena Izviđaču, koji uopšte nije učestvovao u regularnom dijelu sezone, te se zbog toga žale iz Borca.

Bbanjalučki tim zatekla je odluka i o pomjeranju termina utakmice, s obzirom da je komesar takmičenja Zdenko Alpeza svojevoljno, bez saglasnosti klubova, odlučio da se majstorica ipak odigra dan ranije, odnosno 11. juna u Ljubuškom.

Shodno tome, Rukometni klub Borac m:tel danas je Upravnom odboru Rukometnog saveza BiH poslao Zahtjev za izjašnjenje, koji Vam prenosimo u cjelosti.

“Poštovani članovi UO RS BiH, radi zaštite RK Borac m:tel-a i rukometa Bosne i Hercegovine, tražimo vaše izjašnjenje po pitanju sprovođenja i organizacije završnice tj. plej-ofa rukometne Premijer lige BiH. Prema propozicijama takmičenja Komesar nam je uredno dostavio, kroz glasnik br. 26 od 06.05.2019. godine, plan odigravanja plej-of takmičenja koja su potpuno jasna. Prema planu prednost uzvratnih utakmica ima ekipa koja je ostvarila bolji poredak u prvom dijelu takmičenja (nakon odigranih 26 kola).

Poznato je da RK Izviđač nije odigrao nijedno od tih kola te u tom slučaju ne može nikako imati bolji poredak od RK Borac m:tel i samim tim ne može imati prednost domaćeg terena. Pored toga komesar je u istom Glasniku naveo i planirani kalendar takmičenja, koji je ranije usvojen od UO RS BIH, u kojem se naglašava da će u slučaju odigravanja treće utakmice ista biti odigrana 12.06.2019. godine.

Prema svemu što je napisano, RK Borac m:tel je danas uredno, prema Propizicijama takmičenja za Premijer ligu BiH za sezonu 2018/19 i Kalendaru usvojenim od RS BiH, poslao najavu utakmice za 12.06.2019. godine u SD Borik od 19 časova, koju je komesar potpuno ignorisao i poslao nam da se treća utakmica igra u utorak 11.06.2019. godine te sa tim postupkom izmijenio Kalendar takmičenja bez saglasnosti klubova ili Upravnog odbora i time grubo prekršio pomennute Propozicije. Pored toga naveo je da se utakmica igra u Ljubuškom, gdje bi ekipa Izviđača bila domaćin, koja nije odigrala nijedno kolo premijer lige prve faze takmičenja i samim tim ne može biti bolje plasirana ekipa poslije odigranih 26 kola prve faze takmičenja Premijer lige”, navedeno je u zahtjevu kluba iz Gospodske ulice.

rkboracrkizvidjac
KOMENTARI

KOMENTARI

No name
Gost

Jel moguće da ovakvi glupsoni vode RK Borac

wpDiscuz