Sport Centar

Bolji uslovi za ilidžanske sportiste: U dvorani KSiRC “Sabit Hadžić” obnovljena sala za borilačke sportove

Javna ustanova Kulturno sportski i rekreacioni centar Ilidža rekonstruisala je salu za borilačke sportove koja se nalazi u sastavu dvorane KSiRC "Sabit Hadžić".

Bolji uslovi za ilidžanske sportiste: U dvorani KSiRC “Sabit Hadžić” obnovljena sala za borilačke sportove

Javna ustanova Kulturno sportski i rekreacioni centar Ilidža rekonstruisala je salu za borilačke sportove koja se nalazi u sastavu dvorane KSiRC “Sabit Hadžić”.

Kako su istakli iz JU KSiRC Ilidža na ovaj potez odlučili su se kako bi klubovima borilačkih sportova poboljšali uslove trenažnog procesa.

“U nastojanju da ilidžanski klubovi i njihovi članovi nastave s dobrim rezultatima, uz želju da poboljšamo trenutne uslove rada i trenažnog procesa, Uprava JU “KSiRC” Ilidža odlučila je da se krene u postupak rekonstrukcije sale za borilačke sportove”, kazao je Haris Topalović, direktor ove ustanove.

U prošlosti su u ovoj sali rasli i trenirali istinski šampioni, a Topalović ističe da to najbolje potvrđuju rezultati koje ostvaruju članovi klubova koji koriste salu za borilačke sportove.

“Naši korisnici Karate klub Champion, Judo klub Ilidža, Karate klub Ilidža i KBA Ilidža rezultatima na državnim i međunarodnim takmičenjima predstavljaju Ilidžu na najbolji mogući način, ali i potvrđuju da zaslužuju bolje uslove za trenažni proces”, naglasio je Topalović, te dodao:

“Iskreno se nadam da je ovo tek prvi korak ka jednom novom licu i izgledu dvorane koja nosi ime velikana bh. sporta, rahmetli Sabita Hadžića”.

Osim rekonstrukcije sale za borilačke sportove, JU KSiRC Ilidža aktivno radi na obnovi svlačionica, rekonstrukciji krova, nadogradnji fitness centra, ali i drugih prostorija koji su sastavni dio dvorane “Sabit Hadžić”.

Kako je naglasio načelnik Općine, Nermin Muzur, Ilidža se želi ozbiljno nametnuti kada je riječ o sportu u Kantonu Sarajevo.

“Ilidža trenutno ima tri premijerligaša, to su rukometašice Ilidže, odbojkašice Igmana i košarkaši Sparsa. Rezultatski gledano izvjesno je da ćemo od sljedeće sezone u najjačem rangu takmičenja gledati i odbojkaše Ilidže. Naše je opredjeljenje da ulažemo u sport i razvoj sporta, s toga pozdravljamo nastojanje JU KSiRC Ilidža da poboljša uslove za trenažni proces u dvorani koja nosi ime naše košarkaške i sportske legende, rahmetli Sabita Hadžića”, kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

ilidzaksirc sabit hadzicnermin muzur
KOMENTARI