Sport Centar

Boban: Modrić je izuzetan i jedinstven nogometaš, sličan mu je Pjanić

Legendarni hrvatski fudbaler Zvonimir Boban na ceremoniji dodjele "Globe Soccer Awards" pohvalio je dobitnika Zlatne lopte Luku Modrića, pohvalivši i našeg Miralema Pjanića.

Boban: Modrić je izuzetan i jedinstven nogometaš, sličan mu je Pjanić

Legendarni hrvatski fudbaler Zvonimir Boban na ceremoniji dodjele “Globe Soccer Awards” pohvalio je dobitnika Zlatne lopte Luku Modrića, pohvalivši i našeg Miralema Pjanića.

Boban smatra da je malo veznih igrača sličnih Modriću, a da je Pjanić jedan od njih.

– Modrić je izuzetan i jedinstven fudbaler. Pjanić mu je sličan, ali malo je igrača poput njega u ovom trenutku. Ranije je tu bio Iniesta, ali postoje talentirani igrači koji će zasjati u budućnosti – kazao je Boban, koji obavlja ulogu zamjenika generalnog sekretara FIFA-e.

Mišljenja je da je Juventus favorit u Ligi prvaka te da je “Stara dama” mnogo bolja ekipa dolaskom Kristijana Ronalda (Cristiano).

– Prema onome što su pokazali, favoriti su u Ligi prvaka, ali moramo vidjeti i kako će izgledati protiv najvećih klubova. Ronaldo je Ronaldo i naravno da je marketinški privlačan, ali to je samo bonus. Očito je da su s Ronaldom bolji nego prošle godine. Uvijek zabija, nevjerovatno je konzistentan i uvijek je na pravom mjestu u pravo vrijeme. Očekivao sam da će se prilagoditi italijanskom nogometu jer više nije onakav kakav je bio osamdesetih i devedesetih – zaključio je Boban.

luka modricmiralem pjaniczvonimir boban
KOMENTARI

KOMENTARI