Sport Centar

‘Blitzkrieg’ Sarajeva u prvom dijelu: Bordo klub slavi zasluženu pobjedu

‘Blitzkrieg’ Sarajeva u prvom dijelu: Bordo klub slavi zasluženu pobjedu

U trećoj minuti ubacio je Zajmović, a Šivšić je glavom šutirao pored gola da bi minutu kasnije Almir Bekić ubacio sa lijeve strane, a šut Velkoskog je odbranio Nurković.

Nakon osam minuta igre vidjeli smo veliku šansu za Sarajevo. Nakon odbijene lopte Benko je sa pet metara pokušao petom, iako je Bekić bio potpuno sam.

Travnik prijeti u 21. minuti susreta. Nakon ubačaja lopta je došla do Aleksića koji je šutirao ravno u Plakala.

Dvije minute poslije Benko je dobro šutirao iskosa sa desne strane, ali lopta je otišla pored gola da bi potom uslijedio ‘blitzkrieg’ Sarajeva.

Naime, prvo je u 25. minuti susreta nakon kornera lopta stigla do Benke koji iz neposredne blizine pogađa za vodstvo Bordo kluba, a svega 60-ak sekundi kasnije Duljević je ukrao jednu loptu, prošao je Nurkovića i kada se činilo da je već u teškoj situaciji, sjajno je pogodio iz mrtvog ugla.

Poslije tačno pola sata igre, izvanredna akcija Sarajeva, Bekić je ostavio loptu za Benku čiji silovit šut sa 16 metara brani Nurković.

Pet minuta poslije, poslije ubačaja Velkoskog glavom je šutirao Kovačević, ali bez problema za Nurkovića da bi u 42. minuti susreta Benko sjajno reagovao i iz okreta je pogodio stativu sa sedam metara što je bila posljednja situacija u prvom dijelu.

U 47. minuti susreta Duljević šutirao sa 25 metara, lopta ide pored gola da bi tri minute poslije isti igrač lijepo pokušao sa ruba šesnaesterca, ali lopta odlazi malo pored gola.

Već u narednom napadu, Kobiljar je sjajno prošao po desnoj strani i šutirao, ali Plakalo krajnjim naporom brani da bi Sarajevo postiglo treći pogodak svega minutu kasnije. Rustemović sjajno centrirao, a glavom je pogodio Kovačević.

U 75. minuti susreta Berberović sa 20 metara šutira daleko preko gola da bi pet minuta poslije šutirao Rustemović, a Nurković odbio loptu na glavu Bekića da bi ovaj šutirao i pogodio prečku nakon čega se lopta odbija do Okića koji šutira, ali Nurković izbacuje loptu u korner.

Igrala se 87. minuta susreta kada je nakon jedne akcije lopta došla do mladog Osmanovića koji je po četvrti put danas matirao golmana Travnika.

To je ujedno bila i posljednje uzbuđenje na Koševu, te je Sarajevo sasvim zasluženo zabilježilo novu prvenstvenu pobjedu.

Sarajevo-Travnik 4:0 (2:0) (Benko 25’, Duljević 26’, Kovačević 52’, Osmanović 87’)

Stadion: Asim Ferhatović Hase; Gledatelja: 1500; Sudija: Antoni Bandić; Žuti kartoni: Al. Bekić, Benko (Sarajevo); Čivić, Aleksić (Travnik)

Sarajevo: Plakalo; Kallasi, Barbarić, Kovačević, Al. Bekić; Rustemović, Berberović (od 80. Mihojević), Duljević, Am. Bekić, Velkoski (od 77. Osmanović); Benko (od 46. Okić).

Travnik: Nurković, Hasanhodžić, Jašarević, Zajmović (od 73. Anđušić), Smajić, Šivšić, Dudić, Kadrić (od 46. Ćurić), Čivić, Kobiljar (od 65. Nuhić), Aleksić.

dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI