Sport Centar

Bivši trener FMP-a na klupi Bosne Royal, Jamir Hanner potpisao novi ugovor

Bosna Royal dobit će novog trenera. Ipak, to ne znači da će Studente napustiti dosadašnji šef stručnog štaba Aleksandar Damjanović.

Bivši trener FMP-a na klupi Bosne Royal, Jamir Hanner potpisao novi ugovor

Damjanović će, naime, od sada obavljati funkciju sportskog direktora bivšeg evropskog prvaka, dok će njegovo mjesto na Bosninoj klupi zauzeti srbijanski stručnjak Miloš Pejić.

Riječ je o treneru koji je dosad vodio Mašinac, Slogu (Kraljevo), banjalučki Borac, FMP, juniorsku reprezentaciju Irana, makedonski Kožuv, Vršac i crnogorski Lovćen.

Najdublji trag Pejić je ostavio tokom tri sezone u beogradskom FMP-u, s kojim je osvojio dva Liga kupa Srbije. Jedan trofej je osvojio i s juniorima Irana (srebro na Azijskom U-18 prvenstvu).

No, to nije sve što se tiče klupskih novosti. Tri igrača su danas potpisala ugovore sa Bosnom Royal. Riječ je o dvojici novajlija, bivšem juniorskom reprezentativcu Adnanu Arslanagiću i iskusnom Muji Tuljkoviću.

Treći ugovor je potpisao Jamir Hanner, Amerikanac koji se pokazao kao veliko pojačanje i koji je proglašen najboljim igračem 12. kola ABA 2 lige.

“Drago nam je zbog dolaska novih košarkaša, njihovim angažmanom potvrdili smo našu ambiciju da dodatno pojačamo igrački kadar pred nastavak sezone. Također, Hanner je za nepunih mjesec dana u dresu Bosne pokazao da se radi o odličnom igraču, zato smo ga i nagradili novim ugovorom i boljim uvjetima. On ostaje sa nama do kraja sezone”, kaže predsjednik Upravnog odbora Bosne Royal Harun Mahmutović.

kkbosnaroyal
KOMENTARI

KOMENTARI