Sport Centar

Bivši reprezentativac Turske: Emir Preldžić se vratio u BiH, igrat će za matični klub

KK Orlovik iz Žepča koji se takmiči u bosanskohercegovačkoj A2 ligi - grupa sjever (treći rang), potvrdio je na zvaničnoj Faebook stranici da je u svoje redove doveo nekašnjeg reprezentativca Turske i košarkaša Fenerbahcea i Galatasarayja, Emira Preldžića.

Bivši reprezentativac Turske: Emir Preldžić se vratio u BiH, igrat će za matični klub

KK Orlovik iz Žepča koji se takmiči u bosanskohercegovačkoj A2 ligi – grupa sjever (treći rang), potvrdio je na zvaničnoj Faebook stranici da je u svoje redove doveo nekašnjeg reprezentativca Turske i košarkaša Fenerbahcea i Galatasarayja, Emira Preldžića.

Iz Orlovika su istakli da će Preldžić biti u već u konkureciji za utakmicu prvog kola protiv KK Banovići, a ovu vijest za SCsport.ba potvrdio je i generalni sekretar KSBiH Amer Čolan, istakavši da je u Savez već stigao zahtjev za registracijom.

Tridesetdvogodišnji igrač napravio je prve košarkaške korake u Žepču, a trener Orlovika je njegov otac, što je vjerovatno doprinijelo da se odluči na povratak.

Prvu profesionalnu sezonu odigrao je u dresu Čelika, nakon čega je nastupao i za Triglav iz Kranja, Geoplin Slovan, Fenerbahce, Darusafaku, a posljednji angažman je imao prošle sezone u Bahçeşehiru.

Vrijedno je spomenuti da je 2009. godine bio draftovan od strane Phienix Sunsa, ali nikada nije zaigrao u NBA ligi.

emir preldzickk orlovik
KOMENTARI

KOMENTARI

Mujo
Gost

Zar u trecem rangu dozvoljavamo da igraju strani drzavljani!?

wpDiscuz