Sport Centar

Bivši reprezentativac Italije: Mislim da Džeko bolje šutira lijevom nego desnom nogom

Edin Džeko na sjajan način počeo je "epizodu" u Interu, a zbog toga Dijamant je jedna od glavnih tema u italijanskim medijima. O reprezentativcu Bosne i Hercegovine govorio je i bivši italijanski reprezentativac Federico Balzaretti, kao i Julio Cezar, bivši golman Intera.

Bivši reprezentativac Italije: Mislim da Džeko bolje šutira lijevom nego desnom nogom

Edin Džeko na sjajan način počeo je “epizodu” u Interu, a zbog toga Dijamant je jedna od glavnih tema u italijanskim medijima. O reprezentativcu Bosne i Hercegovine govorio je i bivši italijanski reprezentativac Federico Balzaretti, kao i Julio Cezar, bivši golman Intera.

Džeko je u utorak postigao prvi pogodak za Inter u Ligi prvaka, a Dijamant je sjajno pogodio lijevom nogom za vodstvo Nerazzurra, a Balzaretti ističe da iskusni bh. napadač bolje šutira lijevom nego desnom nogom.

“Mišljenja sam da bolje šutira lijevom nego desnom. I na treninzima u Romi je veoma dobro šutirao. Pogodak za 1:0 bio je prekrasan, on šutira sa sjajnom koordinacijom, perfektno”, rekao je nekadašnji italijanski reprezentativac.

O Džeki je govorio također i bivši golman Nerazzurra Julio Cesar, a Brazilac smatra da zbog bh. napadača navijačima Intera ne nedostaje Romelu Lukaku.

“Džeko je zamijenio Lukakua koji je u prošloj sezoni bio važan igrač u osvajanju Scudetta. Prošle sezone nije igrao mnogo za Romu. Priključio se šampionskom timu, a zadržao se na nivou drugih napadača. Mislim da igra odlično i da Interovim navijača Lukaku ne nedostaje”, rekao je Cesar.

edin dzekofederico balzarettiinter
KOMENTARI