Sport Centar

Bivši igrač Sarajeva preminuo u 58. godini: Vukičević se oprostio od prijatelja zanimljivom pričom

Jučer je u Sarajevu u 58. godini preminuo bivši fudbaler FK Sarajevo, Senad Melić.

Bivši igrač Sarajeva preminuo u 58. godini: Vukičević se oprostio od prijatelja zanimljivom pričom

Jučer je u Sarajevu u 58. godini preminuo bivši fudbaler FK Sarajevo, Senad Melić.

Melić je rođen 1961. u Sarajevu, a debi u bordo dresu upisao je 1981. godine. Za prvi tim Sarajeva je nastupao u prvoj polovini 80-tih godina prošlog stoljeća, a u zvaničnim utakmicama upisao je ukupno 8 nastupa.

Putem svoga Facebook profila legendarni fudbaler Sarajeva Slaviša Vukičević oprostio se zanimljivom pričom od svoga saigrača i prijatelja.

– Senad Melić! Za mnoge To ime i prezime nista ne znači, ali za mene je bio jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera moje generacije, napisao je Slaviša Vukičević, član druge šampionske generacije FK Sarajeva, na svom Facebook profilu, te dodao:

– “Drugi Pape”, nosio je broj 7, dribler, paker… ali nije “uspio” kako ljudi govore iz mase… Razlog!? Ne znam… Odnosno nisam znao tada, ali sada znam! Jednostavno, nije bio profesionalac! A šta je profesionalac? Profesionalac je osoba koja u bilo kojoj profesiji, kao i fudbalu, rizik svodi na minimum!

Prijatelj Mela nije bio profesionalac! Razlog? Ne znam, ali znam da je bio odlican talenat, izvrstan!

Čak zbog njegovog nezadovoljstva, stagniranja, došao sam u sukob, čak i tuče, zbog tuša u svlačionici poslije treninga s drugom ekipom FK Sarajevo, s Milenkom Bajićem (bivši trener FK Sarajevo – op.a.). Bio sam primoran da mu pokazem visočku borilačku spretnost o kojoj smo razgovarali uposlijeratnim danima kod našeg zajedničkog prijatelja Reska na Ciglanama. Sjedim za šankom i preko puta neki debeli čovjek koji me nepristojno gleda. Čas se smiješi, čas ozbiljan! Sta je mangupe, praviš se da me ne poznaješ, rekao je onsa smiješkom na licu. Gledam i ne prepoznajem… Mislim neki navijač FK Sarajevo… Debeli, predebeo… Nije Kemo Lakača, nije ni Salem Prolić… Vjeruj da te ne prepznajem, odgovorih!

Melić, Senad Melić Mela, reče on… Ja poskočih od radosti, ustadoh, izljubih ga od srca… I nastavismo nostalgični razgovor oko dva sata. Svega se sjetismo, kao i našeg “dvoboja” pod tušem… Od tada sam te jos više cijenio i bio tvoj navijač, reče mi moj Mela!

Sve mi to proleti kroz glavu kad mi zajednički prijatelj i isto jedan od najvećih talenata FK Sarajeva Džeki javi za smrt našeg Mele! Sretan što sam te poznavao i zajedno igrali želim ti da počivas u miru Senade Meliću – napisao je Vukičević.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

TABELA PLBiH

RASPORED 32. KOLA

fksarajevosenad melicslavisa vukicevic
KOMENTARI

KOMENTARI