Sport Centar

Bimal ne ulazi u Upravu Fudbalskog kluba Jedinstvo Brčko

Kompanija Bimal saopćila je da se njihovo strateško opredjeljenje za podršku lokalnom sportu odnosi isključivo na generalno pokroviteljstvo Ženskog odbojkaškog kluba Bimal -Jedinstvo, te da informacije o njihovom ulasku u Upravu fudbalskog kluba Jedinstvo Brčko nisu istinite.

Bimal ne ulazi u Upravu Fudbalskog kluba Jedinstvo Brčko

Također, navode da nisu vođeni nikakvi razgovori u tom kontekstu, niti je ikada tako nešto razmatrano, te je očigledno da se radi o netačnoj vijesti koju su plasirali neki mediji iz njima nepoznatih razloga.

Dodaju da su radi ulaganja u kvalitet brčanskog sporta i sportskih događaja još 2013. preuzeli generalno sponzorstvo Ženskog odbojkaškog kluba Bimal -Jedinstvo.

– Tokom posljednjih pet godina, zajedničkim trudom, radom i ulaganjem postigli smo da “brčanske princeze” ostanu nosioci sve tri seniorske titule, Kupa Bosne i Hercegovine, KUP-a Republike Srpske i prvenstva Bosne i Hercegovine, a da uz podršku kompanije Bimal postanu i prvi bh. odbojkaški klub koji nastupa u Evropskoj ligi prvaka CEV. Također, Olimpijski komitet BiH proglasio je Bimal – Jedinstvo za najbolji sportski kolektiv u 2015. – saopćeno je iz Bimala.

bimaljedinstvo brcko
KOMENTARI

KOMENTARI