Sport Centar

BiH nema stadion na kojem može ugostiti Italiju: Gdje će Zmajevi dočekati Azzurre?

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine počet će u martu domaćim utakmicama protiv Armenije i Grčke, prenosi Faktor.ba.

BiH nema stadion na kojem može ugostiti Italiju: Gdje će Zmajevi dočekati Azzurre?

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine počet će u martu domaćim utakmicama protiv Armenije i Grčke, prenosi Faktor.ba.

Prvi meč Zmajevi će igrati 23. marta na Grbavici, a Helene će ugostiti tri dana kasnije na zeničkom Bilinom polju.

Međutim, N/FSBiH bi se mogao suočiti s problemima 15. novembra ove godine kada je na rasporedu 9. kolo u kojem će u našoj zemlji gostovati Italija. Bosna i Hercegovine u ovom trenutku nema fudbalski stadion na kojem bi mogla ugostiti Azzurre u kvalikacijama za EURO, ako bi se gledali maksimalni UEFA-ini standardi! Ovo se prije svega odnosi na kriterije koji moraju biti ispunjeni za predstavnike medija. Naime, susret sa Azzurrima spada u utakmice A profila, a to znači moraju biti ispunjeni najstrožiji uvjeti UEFA-e.

To je potvrdila i Slavica Pecikoza, portparol N/FSBiH, na jučerašnjem seminaru za portparole klubova BHT Premijer lige BiH i novinare koji prate rad Saveza. Svi naši stadioni, kada su uvjeti za mediji u pitanju, osposobljeni su za utakmice B prola (dovoljno za igranje utakmica Lige nacija). Međutim, duel protiv višestrukog svjetskog prvaka iziskuje i pooštravanje kriterija.

Tako je za meč protiv Italije potrebno da stadion ima press tribinu od 100 mjesta sa 70 stolova za laptope i priključcima za internet i utičnice za struju. Sala za press konferenciju mora osigurati mjesto za 80 novinara, a mix zona za 50. Nabrojani kriteriji mogli bi se improvizovati i ispuniti na Bilinom polju, ali postoje drugi, veći, problemi.

Potrebno je osigurati sobu za rad novinara sa 50 mjesta i prostoriju za rad fotoreportera za 25 osoba. A takve prostorije nemaju ni Grbavica, ni Bilino polje!

S obzirom na to da zenički “hram fudbala” ima veći kapacitet za press tribinu i bolje uvjete za mix zonu, gotovo je sigurno da će se na ovom stadionu doraditi i nedostaci, te da ćemo protiv Italije igrati na Bilinom polju, navodi Faktor.ba.

fudbalska reprezentacija bihitalija
KOMENTARI

KOMENTARI

Amateri
Gost

Pravite ga,p.v.materina.Koliko dugo čekamo taj stadion

eko
Gost

U Mostaru ili B.Luka,kad bi se ja pito,valjal?

Almir Kolenda
Gost

Ima brate, eno ga Koševo. Uz mala ulaganja super da dočekaš koga hoćeš. E sada što lobisti manjeg sarajevskog kluba guraju onaj ćumez to je druga priča. Realno, ako nemamo para da napravimo novi stadion onda treba Koševo prilagoditi traženim uslovima. Eno stadionKomunale u Kaljariju je isto sa atletskom stazom bio ali ljudi napraviše montažne tribine i primakoše ih terenu. Plus kakav bi interes NS bio da ulaže u privatni stadion. Ovaj je u vlasništvu Općine i samim tim državni. Samo kod nas imada pravimo od gotovog veresiju. Ne treba izmišljati toplu vodu, samo pogledajte u Evropu i preslikajte.

Željovac
Gost

Almire, kako najtrofejiji može biti manji? I, ako si ti fan tog “većeg”, šta se boriš za Koševo, i mi ga možemo rentat k'o i vi i k'o bilo ko treći. Nemoj da te prenosi da vam je to dom, podstanaru.

Kole
Gost

Bujrum pa rentaj ali ne zamlaćujte se time da imate stadion jer ono je jedan malo bolji ćumez sa dobrim travnjakom 😉👌

A. O
Gost

Kole i ti čumez – čmar😁

Mosa
Gost

Mala ulaganja??? U ”ono” ulagati novce? I opaska kvazi pitaru: nije ”Koševo”, već ”Asim Ferhatović – Hase”.

Kole
Gost

Mozda za one koji dodjose poslije 1992 😂😂

A. O
Gost

Bitno je da si prizno😉

Kole
Gost

Nisi ti skontao ocigledno😁😂😂😂

A. O
Gost

Tebe majka ne može skontati to što ti kontaš da si čmar za one poslije 92 sto dodzose tvoj problem

Kole
Gost

Kompleksi su čudo 😉

A. O
Gost

Biti debil i nije neko čudo 😂 kole onjuši mamu kuju 😁 nadzi sebi utjehu😆

A. O
Gost

KOLE – DRAGAN ČMAR😆

wpDiscuz