Sport Centar

BH Telecom, nakon drame, osvojio treće mjesto Business lige

U susretu za treće mjesto Business lige ekipa BH Telecoma pobijedila je sastav Amadeus/Oslobođenje, nakon drame u regularnom dijelu meča i izvođenja penala.

BH Telecom, nakon drame, osvojio treće mjesto Business lige

Amadeus/Oslobođenje – BH Telecom 3:3 (3:5 nakon penala)

Utakmicu za treće mjesto otvorio je Tatlić šutem prema golu BH Telecoma, ali je snažan šut išao po sredini te je Žunić to lagano odbranio. Na drugoj strani pokušao je Karić, ali je lopta nakon odbijenca pogodila Papića u glavu pa je BH Telecom dobio korner, a nakon toga odbranio je i udarac Suljevića. Sama utakmica bila je vrlo otvorena s obje strane, te su obje ekipe imale nekoliko dobrih poluprilika prije nego je Suljević u 14. minuti doveo svoju ekipu u vodstvo od 0:1.

Dvije minute nakon toga, BH Telecom postiže i drugi pogodak, a nakon auta loptu u svoju mrežu poslao je Avdibegović. Igrala se 18. minuta kada je Armin Melez iskoristio lošu reakciju odbrane BH Telecoma i pogodio za 1:2. Pred kraj prvog poluvremena BH Telecom je odigrao fantastičnu akciju iz koje je za 1:3 pogodio Čardaklija.

Početak drugog poluvremena puno bolje je otvorio Amadeus/Oslobođenje koji je preko Ligate u 22. minuti smanjio rezultat na 2:3. Nakon toga nastavila se otvorena igra s obje strane, a u 27. minuti nakon dobro odigranog kornera Ligata je šutirao malo pored lijeve stative Žunića. Na drugoj strani Čardaklija je u 31. minuti nakon solo-prodora šutirao pored gola, a Ligata je u 36. minuti poravnao rezultat na 2:2. Nakon toga uslijedio je oprezan meč s obje strane, jer je ulog bio ogroman te je pobjednik odlučen nakon penala, u čemu su, na kraju, bolji bili igrači BH Telecoma.

Amadeus/Oslobođenje: Amar Dizdarević, Enin Bajramović, Mišo Miković, Dino Prljača, Jasmin Ražanica, Minel Sinković, Armin Melez, Jasmin Ligata i Nijaz Avdibegović.

BH Telecom: Mirsad Žunić, Adis Rapić, Adem Tipura, Eldar Junuzović, Almir Čardaklija, Jasmin Brdarić, Smajo Mahmutović, Mahir Karić, Emir Torlak, Smajo Mahmutović i Edin Suljević.

amadeus oslobodjenjebh telecombusiness liga
KOMENTARI

KOMENTARI