Sport Centar

BH Telecom na krilima Borovine stigao do vrijedne pobjede nad Pokopom

Večeras je u dvorani Amel Bečković u Vogošći odigran samo jedan susret 7. kola desete sezone SC Business lige, dok je drugi meč registrovan službenim rezultatom.

BH Telecom na krilima Borovine stigao do vrijedne pobjede nad Pokopom
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

Večeras je u dvorani Amel Bečković u Vogošći odigran samo jedan susret 7. kola desete sezone SC Business lige, dok je drugi meč registrovan službenim rezultatom.

Prva dva susreta su prolongirana, dok je posljednji registrovan službenim rezultatom u korist domaćina, a odigran je samo meč između BH Telecoma i Pokopa u kojem su igrači u žutim dresovima stigli do virjednog trijumfa.

BH Telecom – Pokop 7:3 (Borovina A. x3, Suljević, Karić, Junuzović, Čardaklija / Korda x2, Kukić)

Telecom je odlično otvorio meč, pa u 2. i 7. minutu preko Borovine dolaze do vodstva od 2:0.

Nakon dva brzo primljena pogotka Pokop se razigrao, međutim uprkos dobrim prilikama koje je kreirao Pleh, njegovi saigrači nisu stajali na dobrim pozicijama, pa je svaki njegov udarac, blokirao jedan od igrača Pokopa i tako su spasili BH Telecom, a odmogli svojoj momčadi.

Pred kraj poluvremena Borovina dolazi do trećeg gola na ovom susretu, a tačku na prvi dio igre postavio je Korda koji smanju je vodstvo BH Telecoma na 3:1, te se s ovim rezultatom odlazi na odmor.

Drugi dio igre bolje otvaraju domaći, pa preko Suljevića dolaze do vodstva od 4:1.

nakon ovog pogotka igra igra se rasplamsala, pa su obje ekipe imale po nekoliko prilika, ali Lindov na golu Telecoma, te HBihorac na golu Pokopa su odlično reagovali i nisu dozvolili promjenu rezultata te su mreže mirovale sve do 34. minuta meča.

U pomenutom minutu Karić je pogodio za visokih 5:1, da bi minut poslije mrežu Pokopa zatresao Junuzović.

Pokop je odmah odgovorio, pa golovima Korde i Kukića smanjuju na 6:3 i uvode nas u zanimljivie četiri posljednje minute meča.

Susret je svojim pogotkom u 39. minutu zaključio Čardaklija i tako BH Telecomu donio pobjedu od 7:3.

BH Telecom: Lindov, Žigović, Borovina A., Borovina D., Avdić, Tipura, Suljević, Karić, Granilo, Junuzović, Jurković, Čardaklija.

Pokop: Bihorac, Šarić, Čavčić, Žiga, Kosovac, Jurić, Pleh, Raščić, Kukić, Avdagić, Korda, Sinanović, Turković.

DB Schenker – Bosnalijek 3:0 (SLužbeni rezultat)

Večerašnji meč sudili Almedin Berilo i Amir Omerbašić.

 

7. kolobh telecombusiness ligapokop
KOMENTARI

KOMENTARI