Sport Centar

Bh. rukometaši dočekuju Švedsku u dvorani Mirza Delibašić

Bh. rukometaši dočekuju Švedsku u dvorani Mirza Delibašić

Tim povodom će Enid Tahirović, predsjednik RS BiH i generalni sekretar Smajo Karačić u srijedu će u Skenderiji u 12 sati potpisati ugovor sa menadžmentom centra.

“Za razliku od ranijih godina, ovoga puta se Skenderija pokazala kao najbolje rješenje za odigravanje utakmice baraža. Rukovodstvo centra dalo nam je sjajne uslove kako bi Švedsku ugostili u dvorani Mirza Delibašić. U današnje vrijeme kada rijetko ko želi da nam finansijski pomogne da bez problema organizujemo pripreme, smještaj, putovanje i ugostimo rivala, Skenderija nam je maksimalno izašla u susret. Nadamo se punim tribinama i velikoj podršci našim rukometašima u nastojanju da prirede iznenađenje i eliminišu velikog rivala, te se po drugi put zaredom plasiraju na Svjetsko prvenstvo”, kaže Karačić.

Rukometna reprezentacija BiH pod vodstvom selektora Dragan Markovića okupiće se 1. juna u Mostaru i početi pripremeza dvomeč baraža. Vrijedi dodati da se ulaznice za sarajevski revanš, koji će se igrati 15. juna u 20:15 sati već mogu kupiti po cijeni od 10 konvertibilnih maraka (KM).

Bolji iz dvomeča Švedska – BiH plasiraće se na Svjetsko prvenstvo koje će se od 11. do 29. januara 2017. godine održati u Francuskoj. Svoje mjesto na završnom turniru iz Evrope su već osigurali domaćin, te Njemačka, Španija i Hrvatska. Preostalih devet učesnika sa Starog kontinenta biće poznato nakon utakmica baraža.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI