Sport Centar

”Bh. reprezentativke će vratiti košarku na stare staze slave”

”Bh. reprezentativke će vratiti košarku na stare staze slave”

˝Bit će bolje i mi ćemo dati podršku bh. košarkašicama da uspiju u tim namjerama. Pratim mlađe selekcije. Inače, reprezentacija Turske imala je smjenu reprezentacije, ali su mlade igračice zadovoljile moja očekivanja˝, izjavio je Akkaya, dodavši da se spremaju za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre.

Pelin Bilgic također je čestitala protivnicama, a Goran Jovanović, selektor reprezentacije BiH rekao je da je ono što se vidjelo na terenu “naša realnost”.

˝Djevojkama ne zamjeram ništa, jer su dale sve od sebe i odigrale su koliko su mogle. Previše smo se istrošili u odbrani da bismo u napadu mogli dati više. Teško je biti efikasan protiv Turske˝, zaključio je Jovanović.

Sumirajući utakmicu, Marica Gajić kazala je da su se igračice borile dok je bilo energije, a kada je energija pala, pao je i rezultat.

˝Pokušat ćemo se što bolje spremiti za Izrael, a tu utakmicu igramo u Izraelu 20. februara iduće godine, dok protiv Rumunije igramo četiri dana kasnije u Tuzli˝, podsjetila je Gajić.

Nakon utakmice, Cihad Erginay, ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini, koji je također pratio ovaj susret, čestitao je igračicama iz oba tima, dok je Lynetta Kizer, kojoj zbog dokumentacije FIBA ne dozvoljava da igra za BiH, meč je pratila u ulozi navijačice.

edin viscamirza teletovic
KOMENTARI