Sport Centar

BH Pošta slavila u derbiju, Ligata odlučio u trileru

U sportskoj dvorani Amel Bečković večeras su odigrane tri utakmice 15. kola Sport Centar Business lige.

BH Pošta slavila u derbiju, Ligata odlučio u trileru

Lutrija BiH/MUP KS – Vatrogasci Sarajevo 5:2 (Velagić x2, Selimović x3 – Sokolović, Filipović)

Lutrija BiH/MUP KS je u meču protiv Vatrogasaca opravdala ulogu favorita i sigurnom pobjedom potvrdila je prvo mjesto na kraju regularnog dijela sezone. Prije početka meča upriličeno je zajedničko fotografiranje ekipa, a posebno je bilo zanimljivo da su se na suprotnim stranama našli igrači sa istim imenom i prezimenom. Naime, obje ekipe imaju po jednog Mirzu Selimovića, pa je i pomenuti dvojac odlučio da zanimljiv detalj ovjekovječi zajedničkom fotografijom. Do vodstva je Lutrija BiH /MUP KS stigla već u 2. minuti kada je Velagić efektno špicem pogodio za 1:0, a isti igrač je u 10. minuti udvostručio prednost svoje ekipe. Sredinom prvog dijela Selimović je postigao treći gol za 3:0. Vatrogasci su uspjeli da u finišu postignu gol preko Sokolovića za 3:1 nakon 20 minuta igre. Drugo poluvrijeme je otvoreno dobrim šansama za Vatrogasace, ali u dva navrata nisu imali sreće, jer su pogodili prečku i stativu. Ipak, do zasluženog pogotka stigli su u 27. minuti kada je Filipović pogodio na asistenciju Selimovića. Da se ipak uđe u mirnu završnicu pobrinuo se Selimović svojim drugim pogotkom za 4:2 u 28. minuti. U samom finišu utakmice Selimović je stigao do hat-tricka i postavio konačnih 5:2.

Lutrija BiH/MUP KS: Ilhan Tucović, Nedim Hamzić, Edin Hajdarević, Semir Zilić, Amar Behlulović, Mustafa Tabaković, Sead Ajanović, Admir Musić, Avdibegović Damir, Haris Mešanović, Mirza Selimović, Alen Kremo, Sanid Mandal, Edin Velagić, Edin Mujan, Anes Mešetović.

Vatrogasci Sarajevo: Nedim Džananović, Jasmin Filipović, Enver Gušter, Mirza Selimović, Armin Kruščica, Haris Kamber, Mirza Kazić, Denijal Hadžić, Nermin Sokolović i Dženan Kozica.

BH Telecom – BH Pošta 4:5 (Suljević, Junuzović, Karić – Džafo x3, Krka, Škoro)
U derbiju večeri BH Pošta je trijumfom protiv BH Telecoma ovjerila drugo mjesto. Nakon početnog ispitivanja snaga u uvodnih pet minuta, Poštari su sa dva brza gola stigli do značajne prednosti. Prvo je u 7. minuti Džafo majstorski pogodio za 0:1, a isti igrač je tri minute poslije izveo pravu minijaturu kada je nanizao nekoliko igrača, a potom je prešao i golmana za 0:2. Ipak, BH Telecom je brzo uzvratio pošto je u narednoj minuti Suljević smanjio na 1:2 i vratio je neizvjesnost utakmici. U 17. minuti BH Pošta je izvela krasnu akciju, a nakon duplog pasa sa Janjošem, Krki nije bilo teško da povisi na 1:3. BH Telecom je ipak ponovo uspio da se vrati u meč kada je u 24. minuti Junuzović smanjio na 2:3 Međutim i pored pokušaja da dođu do poravnanja, Poštari su strpljivom igrom stigli i do četvrtog gola, a u 28. minuti u listu strijelaca upisao se u Škoro. U finišu smo vidjeli pravu dramu. Prvo je Karić smanjio na 3:4, a potom je sjajni Džafo krasnim pogotokom stigao do hat-tricka. Karić je u 38. minuti pogodio za 4:5, ali do kraja nije bilo vremena za BH Telecom da izbjegne poraz.
BH Telecom: Mirsad Žunić, Adis Rapić, Adem Tipura, Eldar Junuzović, Almir Čardaklija, Jasmin Brdarić, Smajo Mahmutović, Mahir Karić, Emir Torlak, Smajo Mahmutović i Edin Suljević.

BH Pošta: Elvis Rizvan, Kemal Tahirović, Sead Bučan, Mirza Ajanović, Muris Krka, Mirza Džafo, Ermin Salčin, Mesud Pašić, Aldin Janjoš, Anel Škoro.

Amadeus/Oslobođenje – TVSA 6:5 (Tatlić, Ligata x3, Miković, Prljača – Hadžić x4, Dervišević)
U utakmici u kojoj su obje ekipe igrale prilično rasterećeno vidjeli smo ofanzivan i dopadljiv fudbal. U uvodnim minutama propušteno je nekoliko dobrih prilika na oboje strane da bi u 8. minuti Tatlić doveo Amadeus/Oslobođenje u vodstvo. Potom je TVSA propustio nekoliko kolosnanih prilika, a najbolju je imao Hadžić koji je u 14. minuti pogodio stativu. Kazna je uslijedila vrlo brzo, jer je Ligata u 15. minuti uz malo sreće pogodio za 2:0. Samo što se krenulo sa centra TVSA je izveo odličnu akciju, a Hadžić je ovoga puta bio priseban za 2:1. Ligata je potom pogodio stativu, a već u narednoj akciji Hadžić je majstorski primio loptu i pogodio za 2:2. TVSA je mogla i do preokreta, ali iz dva pokušaja iz blizine nisu uspjeli da pogode. Osmanagić je imao veliku šansu početkom drugog dijela, a potom je i Hadžić pogodio stativu, ali ostalo je 2:2. Ipak, do zasluženog preokreta došlo je u 25. minuti kada je Dervišević fenomenalno pogodio za 2:3, samo dvije minute poslije Hadžić je novim golom povisio na 2:4. U 32. minuti Prljača je uspio sa smanji na 3:4 i ponovo je postalo neizvjesno. Samo dvije minute kasnije nakon kontra napada Ligata je poravnao na 4:4, a u 36. minuti Miković je kreirao potpuni preokret za 5:4. Do kraja nekoliko velikih šansi na obje strane, Ligata nije imao sreće u nekoliko navrata, a onda je dvije minute prije kraja Hadžić poravnao na 5:5. Ni to nije bilo sve, jer je nekoliko sekundi prije kraja Ligata uspio ipak da u pravoj drami donese pobjedu svojoj ekipi za konačnih 6:5.

Amadeus/Oslobođenje: Amar Dizdarević, Enin Bajramović, Mišo Miković, Dino Prljača, Jasmin Ražanica, Minel Sinković, Armin Melez, Jasmin Ligata i Nijaz Avdibegović.

TVSA: Maid Begić, Fuad Memović, Armin Dervišević, Husnija Muminović, Kemal Osmanagić, Edin Cviko, Nedim Selimbegović, Mirza Kolar, Jasmin Begić, Mirza Hadžić.

U play-offu Business lige, u ponedjeljak, 3. aprila, igrat će se sljedeći mečevi: BH Pošta – Tržnice Ejot (19.50), Lutrija/MUP KS – FDS (20.40), BH Telecom – FAN Ferhatović/Regulator (21.30), Amadeus/Oslobođenje – City Park (22.20).

business liga
KOMENTARI

KOMENTARI