Sport Centar

BH Pošta nakon dva vezana poraza stigla do trijumfa, Klas sa zvukom sirene do pozitivnog rezultata

Večeras su u dvorani ''Amel Bečković'' u Vogošći odigrana četiri susreta, jedan meč je iz redovnog 9. kola, dok su preostale tri utakmice iz 02.,07. i 11. kola SC Business lige.

BH Pošta nakon dva vezana poraza stigla do trijumfa, Klas sa zvukom sirene do pozitivnog rezultata
FOTO: Faris DŽAFEROVIĆ/SCsport.ba

Večeras su u dvorani ”Amel Bečković” u Vogošći odigrana četiri susreta, jedan meč je iz redovnog 9. kola, dok su preostale tri utakmice iz 02.,07. i 11. kola SC Business lige.

 

Telemach – BH Pošta 3:4 (Lemezan x2, Čomor / Salčin, Škoro, Krka, Janjoš)

Derbi susret između Telemacha i BH Pošte na kraju je pripao gostima.

Početak dvoboja je obilježila strpljiva igra obje ekipe, jer niti jedna momčad nije željela ofanzivno ući u duel i tako riskirati da primi gol.

Nakon ispitivanja snaga, BH Pošta je uhvatila svoj ritam, pa tek u 15. minutu dolaze do vodstva, a strijelac gola je Salčin.

Ipak, dvije minute kasnije domaći preko Lemezana stižu do izjednačenja i tako pokazuju ”Poštarima” da ni u ovom susretu neće lako stići do pozitivnog rezultata.

Prvi dio igre ipak je pripao gostima, jer je Škoro u 19. minutu matirao Sokolovića za vodstvo od 2:1.

Samo što se krenulo sa centra u drugom dijelu meča, igrači u žutim dresovima dolaze do novog pogotka, ovaj put Krka je zatresao mrežu gola Telemacha i svojoj momčadi donio vodstvo od 3:1.

Nije se dugo čekalo na odgovor Telemacha, pa tako u 24. minutu Lemezan dolazi do svog drugog pogotka na ovom meču, da bi dvije minute kasnije Čomor matirao Zuku za poravnanje rezultata na 3:3.

Do kraja meča igra obje ekipe je bila veoma ofanzivna, ali Sokolović na jednoj, te Zuko na drugoj strani branili su svaki udarac koji je stigao do njih.

Kada su svi mislili da će se meč završiti neriješenim rezultatom, Janjoš je pogodio i tako u posljednjem minutu postigao gol za pobjedu BH Pošte od 4:3.

Telemach: Šalaka, Čomor, Hodžić, Čović, Lemezan, Galić, Durić, Berilo, Beganović, Šušnjević, Zahirović, Šimić, Ridžal, Banduka, Sokolović, Mastilo, Mirvić, Rakanović, Kasapović, Peljto.

BH Pošta: Zuko, Tukić, Bučan, Pašić, Janjoš, Krka, Škoro, Sulejmanović, Salčin, Tahirović, Džafo, Ajanović, Rizvan.

Nadoknade

Zostali susret iz 03. kola SC Business lige igrali su Klas i Tržnice Sarajevo. Gosti su sve vrijeme dominirali u meču, te su tako dvije sekunde prije kraja imali pobjedu u svojim rukama, ali precizni šut Džidića sa zvukom sirene domaćim je donio vrijedan bod u ovom susretu.

Klas – Tržnice Sarajevo 3:3 (Džidić x2, Torlaković / Imamović x2, Kadrić)

Klas: Vrtić, Hrvić, Kadušić, Boloban F., Boloban Ed., Plakalo, Kapo, Bisić, Čavčić, Ćurevac, Kurić, Alić, Dovadžija, Muminhodžić, Ramić, Sultanić.

Tržnice Sarajevo: Đozo, Hasanbegović, Otajagić, Džanković, Holjan, Junuzović, Džuho, Bogilović, Salić, Kadrić, Šahbazović, Balović, Imamović, Somun, Babić, Huskić.

U zaostalom susretu 07. kola desete sezone SC Business lige, Bazen Otoka je bio dominantija momčad u odnosu na Domove Zdravlja KS, te su tako golovima Smajovića, Feriza i Simonovića stigli do pobjede od 3:0. Vrijedi istaći da je nekoliko odličnih prilika na meču imao i Deljković, ali njegovi udarci nisu pronašli put ka mreži domaćina.

 

Domovi Zdravlja KS – Bazen Otoka 0:3 (Smajović, Feriz, Simonović)

Domovi Zdravlja KS: Selmanović, Čelik, Hodžić, Bečić, Kaliman, S. Šahmanija, Hasanspahić, A. Šahmanija, Fazlić, Bubalo, Kustura, Nezić.

Bazen Otoka: Subašić, Korać, Feriz, Bašić, Hubijar, Deljković, Simonović, Klačar, Velić, Smajović.

Susret 11. kola igrali su ZAMM/mC Liga Bez Briga i Securitas, a igrači ZAMM-a su opravdali ulogu favorita i tako došli do novog visokog trijumfa. Na ovom, kao i na prethodnih nekoliko, najviše golova dao je Jasmin Ligata, dok je ekipu ZAMM-a u ovom susretu nosio fenomenalni Mujezinović sa dva pogotka i tri asistencije, moramo istaći da je ekipa Securitasa umjesto okvira gola domaćih pogađala mrežu izhod meča bi bio mnogo drugačiji.

 

ZAMM mC/LigaBezBriga – Securitas 8:2 (Mujezinović x2, Hadžić Ad. x2, Ligata x3, Habibija / Hrvat, Sibalo)

ZAMM mC/Liga Bez Briga: Hasanspahić, Mujezinović, Mršo, Mulahmetović, Habibija, Muftić, Smajić A., Sokolar S., Hodžić, Sokolar Ah., Sokolar Ad., Smajić F., Žilić.

Securitas: Buljugija, Begić, Sibalo, Pašić, Čolić, Dagić, Hrvat, Bunar, Šoljić, Hadžić, Klačar.

Večerašnje mečeve sudili su Farik Kečo i Almedin Berilo.

09. kolonadoknadesc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI