Sport Centar

Bh. političar odgovorio predsjedniku RS BiH: Vi ne navijate za našu reprezentaciju!

Rukometni Zmajevi su se plasirali na Evropsko prvenstvo i tako na čelu sa Bilalom Šumanom ispisali historiju bh. rukometa.

Bh. političar odgovorio predsjedniku RS BiH: Vi ne navijate za našu reprezentaciju!

Rukometni Zmajevi su se plasirali na Evropsko prvenstvo i tako na čelu sa Bilalom Šumanom ispisali historiju bh. rukometa.

Napravili su taj uspjeh bez obzira na katastrofalnu situaciju u Rukometnom savezu BiH, na čijem je čelu Marinko Umičević.

On se čudio zašto naši rukometaši uopšte slave plasman na EP. Rekao je kako “nismo osvojili titulu”, da bi slavili…

Izazvao je pravu buru, a sada mu je poruku poslao i zastupnik DF-a u Predstavničkom domu FBiH Samer Rešidat.

Učinio je to preko Facebooka, a tu poruku prenosimo u cjelosti:

“Poštovani Marinko,

Da li ste ikada razmisljali o tome sta misli o nama jedan obicni navijac Hrvatske, Srbije, Slovenije ili neke druge zemlje kada cita ovo sto Vi pisete?

Da li ste razmisljali o tome sta misli jedan od clanova rukometnog saveza neke Belgije, Njemacke, Finske ili neke druge zemlje kada cita ono sto Vi pisete?

Da li ste ikada pomislili sta na sve to kazu celni ljudi EHF-a?
Naravno da niste!
Niste jer ne navijate za reprezentaciju BIH, jer ste clan saveza po politckoj liniji, a ne sportskoj i niste jer i ne znate sta je EHF a kamo li da nekog poznajete licno pa da Vam javi.
Cudno Vam je sto su reprezentativci docekani od strane Vlade KS a nije Vam cudno sto ih nije docekao neko iz Zapadnoherecegovackog kantona ili nedaj Boze iz RS-a. Cudno Vam je sto se slavilo u Sarajevu a nije Vam cudno sto u Banja Luci i ne znaju da im je drzavna reprezentacija po prvi put ostvarila plasman na evropsko takmicenje.
Cudno Vam je jos i sto nismo imali dresova, sala bila zauzeta i za sve to krivite selektora a nikada se niste zapitali sta je u svemu tome vasa obaveza.
Pa evo da Vam kazem kao neko ko navija za BIH, koji je pomagao tu istu reprezentaciju kao privrednik i politicar.
Vasa obaveza je bila da im obezbjedite sorceve, majice, salu, ljepilo, lopte, vodu, steznike i da ne nabrajam dalje jer ostali rekviziti su za Vas vjerovatno nepoznanica.
Vasa obaveza je bila da obezbjedite tim momcima prevoz kakav dolikuje jednim vrhunskim sportistima a ne da se vozikaju autobusima po 30 sati i vise.
Vasa je obaveza da obezbjedite novac od sponzora i od drzavnih institucija a ne da se oni “tale” pred put kako bi dosli na utakmicu!
Imate Vi jos puno obaveza ali da Vas ne zamaram jer Vas to svakako interesuje!
Mene sada interesuje nesto drugo?
Koliko ste Vi kao savez obezbjedili novca sa drzavnog nivoa?
Koliko ste novca obezbjedili od Vlade Republike Srpske?
Koliko su ostali kantoni uplatili i pomogli Reprezentaciji?
Ja znam ali eto recite nam Vi!
I na kraju da Vas jos nesto pitam.
Za koga ce te Vi navijati na Evropskom prvenstvu 2020? Hajde jedno lakse pitanje . Koga BIH treba da izvuce u grupi da bi Vi i Vas mentor razvili zastavu BIH i navijali za Mirsada Terzica, Nikolu Prcea, Ivana Karacica i ostale Zmajeve?”
, napisao je Rešidat na svom Facebooku.

rukometna reprezentacija bihsamer residat
KOMENTARI

KOMENTARI