Sport Centar

Bh. par Mitrofanova i Kasinskij osmi na međunarodnom takmičenju “NRW Trophy”

Seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine, plesni klizački par, Ekatarina Mitrofanova/Vladislav Kasinskij, osvojili su osmo mjesto na međunarodnom takmičenju "NRW Trophy 2021", koje je održano prošlog vikenda u Dortmundu (Njemačka).

Bh. par Mitrofanova i Kasinskij osmi na međunarodnom takmičenju “NRW Trophy”

Seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine, plesni klizački par, Ekatarina Mitrofanova/Vladislav Kasinskij, osvojili su osmo mjesto na međunarodnom takmičenju “NRW Trophy 2021”, koje je održano prošlog vikenda u Dortmundu (Njemačka).

Na ovom takmičenju nastupili su plesni klizački parovi iz devet zemalja (Finska, Francuska, Švicarska, Latvija, Njemačka, Nizozemska, Mađarska, Velika Britanija i Bosna i Hercegovina).

“Mitrofanova i Kasinskij ostvarili su solidan nastup. Osvojili su 121,42 boda. Nastupi u Dortmundu i u decembru u Zagrebu na Zlatnoj pirueti, treba da posluže našem plesnom paru da se što bolje pripreme i uvježbaju program sa kojim će nastupiti na Evropskom prvenstvu koje će se održati od 12. do 16. januara 2022. u Tallinnu (Estonia)”, saopćeno je iz Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

ekatarina mitrofanovavladislav kasinskij
KOMENTARI