Sport Centar

Bh. klubovi razmišljaju o bojkotu nakon najave da će Igokea igrati samo ABA ligu

Prvenstvo u Ligi BiH za košarkaše počinje 13. oktobra, ali sudeći prema informacijamakoje je objavio portal BH basket, imat će žestoku predigru.

Bh. klubovi razmišljaju o bojkotu nakon najave da će Igokea igrati samo ABA ligu

Prvenstvo u Ligi BiH za košarkaše počinje 13. oktobra, ali sudeći prema informacijama koje je objavio portal BH basket, imat će žestoku predigru.

Naime, Igokea je najavila da neće igrati regularni dio Prvenstva BiH, a preostali klubovi, kako piše BH basket, potpisat će peticiju protiv oslobađanja domaćih obaveza aktuelnog viceprvaka BiH.

Peticija će biti dostavljena Upravnom odboru KSBiH, ali ne treba zaboraviti kako je nekoliko članova tog tijela u ostavci. Ukoliko se dozvoli Igokei da apstinira prvi dio Prvenstva, drugi klubovi će zaprijetiti bojkotom.

Prije tri godine, podsjećanja radi, ŽKK Čelik je odlučio da prednost da regionalnom u odnosu na domaće takmičenje. ŽKK Čelik je isključen iz domaćeg takmičenja.

Da li takva sudbina čeka Igokeu ukoliko se odluče da preskoče regularni dio Prvenstva? Ovo je nesumnjivo veliki izazov za KSBiH. Na ovom ispitu će se znati da li je klub jači od KSBiH ili je KSBiH iznad svih klubova.

Upravni odbor je donio odluku po kojoj prvak BiH igra u sezoni 2018/2019. No, kako Igokea nije osvojila titulu tako su Aleksandrovačni najavili da će igrati samo ABA ligu.

kkigokeakosarkaski savez bih
KOMENTARI

KOMENTARI