Sport Centar

Bh. klub uskoro slavi 100. rođendan: Stižu Rijeka i Zvezda, u rekonstrukciju stadiona se ulažu milioni

Ljubitelji fudbala u Brčkom uskoro bi mogli doći na svoje, jer je Vlada Distrikta odobrila 5,5 miliona maraka za rekonstrukciju brčanskog stadiona.

Bh. klub uskoro slavi 100. rođendan: Stižu Rijeka i Zvezda, u rekonstrukciju stadiona se ulažu milioni

Ljubitelji fudbala u Brčkom uskoro bi mogli doći na svoje, jer je Vlada Distrikta odobrila 5,5 miliona maraka za rekonstrukciju brčanskog stadiona.

Tako bi “Skadar na Savi”, kako odmila zovu Gradski stadion u Brčkom, konačno mogao dobiti bar približno planirani izgled kao što je bio na idejnom rješenju napravljenom još 2004. godine. Tada je i počela gradnja, ali je ona nedugo potom stala, a stadion načet zubom vremena počeo da predstavlja gradsko ruglo. Međutim, dolaskom nove uprave u Fudbalski klub Jedinstvo sa Radojicom Božićem na čelu, stvari su od prošle jeseni krenule nabolje.

“Prvo smo morali sve to da okrčimo, jer je bilo poprilično zapušteno. Napravili smo zid na zapadnoj tribini i počeli smo da koliko-toliko stvaramo uslove za normalan rad”, naglasio je sekretar Jedinstva Rade Cvetković za Glas Srpske.

Po prvobitnim planovima od prije petnaestak godina, zamišljeno je da Brčko dobije veleljepan sportski stadion čiji bi kapacitet bio 16.000 sjedećih mjesta.

“U dogovoru sa čelnicima Brčkog, gradonačelnikom Sinišom Milićem i predsjednikom Skupštine Esedom Kadrićem, za početak će se raditi samo zapadna tribina. Očekujemo da radovi krenu početkom aprila i da do početka naredne sezone bude završena, a njen kapacitet bi trebalo da bude oko 6.000 mjesta. Uporedo će se na istoku podići montažna tribina, koja bi već naredne godine trebalo da preraste u betonsku i njen kapacitet biće oko 1.500 mjesta”, rekao je Božić.

Za sada nisu planirani radovi na uređenju atletske staze i terena.

“Zbog kranova, dizalica, ali i druge motorizacije sadašnja atletska staza biće pod stalnim opterećenjem pa je plan da se i ona radi naredne godine i imala bi tartan podlogu. Teren nam je u prilično dobrom stanju, ali smo za 2020. godinu planirali postavljanje novog busenja i onda bi stadion u Brčkom imao reprezentativan izgled”, nastavio je Božić.

Jedinstvo 7. aprila ove godine proslavlja 100 godina postojanja i povodom velikog jubileja predviđene su brojne manifestacije.

“Već je dogovoreno da sve to bude ostavljeno za kraj sezone. Osim svečane akademije, na kojoj bismo se prisjetili svih onih koji su kroz klub prošli za 100 godina, planirali smo i da odigramo niz utakmica sa renomiranim ekipama. Već smo imali kontakte sa Crvenom zvezdom, Rijekom i jednom španskom ekipom. Imamo obećanja da će slobodne termine iskoristiti za dolazak u Brčko. Postoji čak ideja i da bude odigran turnir prijateljstva, kojim bismo obilježili vijek postojanja, a nadam se i proslavili povratak među prvoligaše RS”, dodao je Božić.

fkcrvena zvezdajedinstvo brckonkrijeka
KOMENTARI

KOMENTARI

Huso traktorista
Gost

Nikad ovakav stadion kako su zamislili neće biti.
Tako su Tušanj i ostale najavili i ništa od toga

wpDiscuz