Sport Centar

Bh. fudbal se jučer crvenio: Prekidi zbog ratnih zločinaca, gađanja flašama i neispravnih reflektora

Na jučer odigranim utakmicama Premijer lige BiH desilo se nešto nesvakidašnje, dosad nezabilježeno u jednom kolu najvišeg ranga bh. klupskog nogometa - tri od četiri utakmice sudije su morali prekidati.

Bh. fudbal se jučer crvenio: Prekidi zbog ratnih zločinaca, gađanja flašama i neispravnih reflektora

Na jučer odigranim utakmicama Premijer lige BiH desilo se nešto nesvakidašnje, dosad nezabilježeno u jednom kolu najvišeg ranga bh. klupskog nogometa – tri od četiri utakmice sudije su morale prekidati.

Tu ne ubrajamo takozvani sudijski tajm-aut, koji pomaže da se igrači osvježe i oporave od vrućine, već prekide uzrokovane negativnim okolnostima.

Idemo redom. Utakmica u Bijeljini između Radnika i Borca prekinuta je zbog povika s tribina.

Navijačka grupa Lešinari je skandirala ime ratnog zločinca Ratka Mladića, a iako ih je službeni spiker upozorio da to ne rade, oni su nastavili, te je sudija Zoran Grbić odlučio prekinuti meč.

Intervenisao je i kapiten Borca Stojan Vranješ koji je otišao pred Lešinare, a nakon što su ga oni poslušali i prestali sa skandiranjem Mladićevog imena susret je nastavljen nakon nekoliko minuta.

Arbitar Elvis Mujić je prekinuo susret Čelika i Željezničara u Zenici nakon što su domaći navijači počeli gađati trenera gostujuće ekipe Amara Osima tvrdim predmetima. Prema njemu su letjele staklene flaše, upaljači, ali i jedan hamburger.

Mujić je poslao igrače u svlačionicu, a službeni spiker je upozorio da će susret biti trajno prekinut ukoliko na teren padne još jedan predmet sa tribina. Nakon petnaestak minuta susret je nastavljen.

I na kraju, sinoć je prekinut meč u Tuzli.

Desetak minuta prije kraja utakmice između Slobode i Veleža na stadionu Tušanj većina svjetlećih tijela na jednom od reflektora prestali su da rade.

Glavni arbitar Haris Kaljanac odlučio je prekinuti susret, a nakon kraćih konsultacija sa trenerima ekipa, sudija iz Sarajeva je pokazao da će se utakmica 4. kola Premijer lige BiH nastaviti. Prekid na Tušnju trajao je pet minuta.

Sva tri prekida trebala bi upaliti alarm u Nogometnom savezu BiH, kako zbog ponašanja navijača, tako zbog sve učestalijih problema sa infrastrukturom na stadionima. Ako nekoga u NSBiH uopšte zanima još domaće prvenstvo…

PLBiH

fkboracbanjalukafkradnikfkslobodafkvelezfkzeljeznicarnkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI

Sa2
Gost

Dodik poceo u borcu da mjesa ruke eto ponovo fasizma ,to su ti njegovi placenici Nije cijela banja luka takva.

wpDiscuz