Sport Centar

Bez pobjednika i golova u Bijeljini

Bez pobjednika i golova u Bijeljini

Gledaoci na Gradskom stadionu u Bijeljini u prvih 20 minuta utakmice nisu vidjeli veća uzbuđenja pred golom i jedne i druge ekipa. U 21. minuti, gosti su imali prvu polupriliku. Hadžiahmetović je proigrao Kokota, ali golman Avdukić je bio brži i pokupio loptu ispred fudbalera Željezničara.

Šest minuta kasnije, Obradović je pobjegao odbrani Željezničara, ali je šutirao pored gola Antolovića i najbolja prilika za domaćine otišla je u nepovrat.

Najbolju šansu za Plave u prvih pola sata imao je Amir Hadžiahmetović u 30. minuti, ali njegov udarac sa nekih 17 metara golman Avdukić zaustavlja. Sedam minuta
nakon šanse za Hadžiahmetovića, Memija sjajno proigrava Tiaga, ali nakon pokušaja Brazilca, golman Avdukić ponovo izlazi kao pobjednik i na odmor
se odlazi sa 0:0.

U nastavku duela domaćini su imali prvu priliku u 47. minuti. Nakon sjajne asitencije Hodžića, Obradović se nije najbolje snašao u šesnaestercu gostiju.
Zoran Kokot je u 52. minuti imao sjajnu priliku za goste, ali izvrsni golman Avdukić je i ovaj pokušaj Plavih zaustavio.

Ostojić je u 57. minuti faulirao Đelmića, nakon čega je fudbaler Željezničara burno reagovao i odgurnuo jednog fudbalera Radnika, a sudija Mujić mu je
pokazao crveni karton, pa su gosti iz Sarajeva u posljednih pola sata meča ušli sa igračem manje.

Iako su imali fudbalera manje, Plavi sa Grbavice su u 65. minuti imali najbolju šansu u dosadašnjem dijelu utakmice, međutim Brazilac Tiago je iz odlične situacije
šutirao pored gola Avdukića.

Odbrana Radnika u 72. minuti pravi veliku grešku, nakon čega lopta dolazi do Blagojevća, koji iz izgledne situacije šutira malo pored lijeve stative gola Radnika. U narednom napadu poništen je gol domaćinima, jer se Obradović nepropisno gradio prilikom prijema lopte.

Ermin Seratlić je u 78. minuti imao dobru šansu za domaćine, ali nije bilo promjene rezultata na semaforu Gradskog stadiona u Bijeljini.

Do kraja meča nije bil ovećih prilika i ostalo je Željezničar – Radnik 0:0

Stadion: Gradski stadion Bijeljina ,  Gledalaca: 2000 , Sudija: Elvis
Mujić   Žuti kartoni: Seratlić, Ostojić, Antić (Radnik) Crveni karton:
Đelmić (Željezničar)

RADNIK: Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević, Antić, Hadžić (Maksimović 77’), Krsmanović, Obradović (Mrkajić 75’), Ostojić, Seratlić, Šećerović.
ŽELJEZNIČAR: Antolović, Kosorić, Memija, Blagojević, Đelmić, Mladenović, Hadžiahmetović, Beganović, Tiago, Kokot (Stokić 74’), Hodžurda.


dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI