Sport Centar

Beus odgovorio Veležu: Neistine, ali i zlo koje mi se želi nanijeti, sigurno me neće pokolebati

FK Velež se danas oglasio službenim saopštenjem u vezi s posljednjim dešavanjima na utakmici s Borcem za koja je i kažnjen.

Beus odgovorio Veležu: Neistine, ali i zlo koje mi se želi nanijeti, sigurno me neće pokolebati
FOTO: Ivan Beus u sredini

FK Velež se danas oglasio službenim saopštenjem u vezi s posljednjim dešavanjima na utakmici s Borcem za koja je i kažnjen.

U saopštenju su Rođeni pitali otkud pravo Ivanu Beusu da traži da se Velež izbaci iz lige, a Nogometni savez BiH je na zvaničnoj stranici objavio odgovor Beusa, inače prvog dopredsjednika NSBiH.

“Nakon jučer i danas iznesenih neistina u medijima koje je prvo iznio član Upravnog odbora FK Velež Senad Husnić, a onda u službenom priopćenju i FK Velež, kojima se neutemeljeno i neistinito iznose optužbe na račun prvog potpredsjednika NS BiH Ivana Beusa, objavljujemo reagiranje gospodina Beusa“, saopštio je Savez.

Demantirati da sam, kako je navedeno, izričito zahtijevao da se FK Velež isključi iz Premijer lige, definitivno je apsurdno, jer je svima jasno da u tome nema i ne može biti istine. Naime, pravilnici NSBiH po tom pitanju su apsolutno jasni, kako kada je u pitanju nadležnost Disciplinske komisije koja je donijela poznate odluke, tako i kada je u pitanju Pravilnik koji određuje disciplinsku odgovornost. Želim naglasiti da su takve optužbe potpuno neodgovorne i neistinite, tako da se još više čudim kako ozbiljni ljudi iz Uprave FK Velež mogu tako paušalno i neodgovorno istupati u javnost, a da niti s čime ne potkrepljuju iznesene optužbe. Pojedinci koji ih tako olako iznose moraju biti svjesni vlastite odgovornosti i svojih propusta, a ne tražiti krivca u drugima i lažnim optužbama skretati pažnju medija. Bez želje da demantiram nešto što nema potrebe demantirati, ipak sam primoran istaći da kao član Izvršnog odbora niti na koji način nisam sudjelovao u donošenju bilo kakvih odluka vezanih za ovaj slučaj, a uostalom nisam niti mogao ako je to potrebno naglašavati. Na kraju želim također istaći da sam jako razočaran iznesenim neistinama, odnosno koliko su pojedinci spremni ići daleko da bi sa sebe skinuli odgovornost, ali to neka ide njima na obraz. U svakom slučaju, ove neistine, ali i zlo koje mi se želi nanijeti, sigurno me neće pokolebati i daljnjem radu, a zadovoljštinu zbog iznesenih neistina i kleveta ću potražiti kod nadležnih sudskih organa”, izjavio je Beus.

fkvelezivan beus
KOMENTARI

KOMENTARI

MIKImuose
Gost

gledaj tri ublehe ova krajnja dvojica sarajevu stimali titule(korona titula) a ovaj u sredini zrinjskom

NEUTRALAC
Gost
JESI KOPILE, STARO LAŽLJIVO, TRAŽIO SI PA TI VICE REKAO DA SAČEKAŠ”SLJEDEĆI INCIDENT”, DA OVO NIJE ŠTO STE PLANIRALI VELEŽU, KAO I IZGLEDA NAMJEŠTALKU SA PALJEVINOM, , TI SI JOŠ OD VREMENA ILJE DOMINKOVIĆA TU, USIDRIO SI SE KAO KADAR HDZ I NE MIČEŠ SE VEC TREĆE DESETLJEĆE! KAD JE UBIJEN VEDRAN PULJIC, KAKVA JE KAZNABILA?BIO SI I TADA TU! KAD SE SKANDIRALO RATNIM ZLOČINCIMA, KAKVA JE KAZNA BILA? KAD SU UPALI NAVIJAČI TVOGA ZRINJSKOG I PODAPINJALI IGRAČIMA VELEŽA DA IH USTASKA RULJA ŽIVE RASTRGA JER JE VELEŽ POŠTENO(, A NE KAO BORAC ŠTO TITULE OSVAJA) POBJEDILI, KAKVA JE KAZNA… Čitaj više »
Mackicmehmed@gmail.com
Gost

Dobro I’m je corba Rekao na telev. Od 6 euro.. Velezovih.. utakmica sudije Internacionalne odlicno sudili. Pa nasoj bagri daj pare I klub kakav je Velez. Naravno da ce ga ostetit. Nasi suci Jos nisu dorasli, ako je greska sudije skinut ga ali bez place…. A i politika u sportu se uvukla pod kozu

wpDiscuz