Sport Centar

Beširović: Vrijeme je da fortuna bude na našoj strani

Beširović: Vrijeme je da fortuna bude na našoj strani

Radnik sutra putuje u Tuzlu, na megdan Slobodi, a Beširović će zauzeti svoje mjesto na sredini terena.

– Svaka utakmica sa Slobodom donosi rezultatsku neizvjesnost. Oba naša dosadašnja susreta su bila jako tvrda, pa mislim da će i ovog puta utakmica biti puna taktičkih zadataka i rezultatski neizvjesna. Sloboda ove godine ima jak kolektiv, sa nekoliko izuzetnih pojedinaca, tako da moramo biti koncentrisani tokom čitave utakmice. U oba dosadašnja susreta su nijanse odlučivale, a vrijeme je da fortuna u ovom dvomeču bude na našoj strani, kaže Beširović.

Sjajne partije ovog mladog igrača sredine terena nisu prošle nezapaženo. Selektor BiH Mehmed Baždarević je Beširovića pozvao na skup potencijalnih reprezentativaca koji je održan početkom aprila u Zenici.

– Moje partije su pratile izuzetne rezultate Radnika. Ono što je najbitnije ova sezona je protekla bez povreda, pa sam imao kontinuitet u igrama. Ipak, sada ne razmišljam ni o čemu osim o Slobodi. Fokus cijelog tima je na finalu Kupa, gdje ćemo moji saigrači i ja pokušati da u dvije utakmice pružimo svoj maksimum i završimo sezonu na najbolji mogući način.

amina kajtazterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI