Sport Centar

Berlusconi, vrati se: Da li je ovo Milan koji se trebao boriti za titulu?

Statistika je nekima možda čudna stvar, ali je, opet, najprecizniji parametar i jedini pravi pokazatelj, kako u sportu, tako i u ostalim granama, koliko je neko zaista kvalitetan, odnosno koliko je napredovao ili nazadovao.

Berlusconi, vrati se: Da li je ovo Milan koji se trebao boriti za titulu?

Sada ćemo se malo igrati brojki, a u fokusu su osvojeni bodovi šest ekipa iz Serie A u različitim vremenskim periodima.

U ovu statistiku ušli su Juventus, Inter, Milan, Roma, Lazio i Napoli.

Stara dama je u ovom periodu prije godinu dana, nakon 18 odigranih susreta imala 45 bodova, dok sada Juventini na svom kontu imaju 44 boda, te se može reći da su u određenom minusu.

Kada je u pitanju momčad Intera, Nerroazurri su procvjetali u ovoj sezoni, pa nakon 18 utakmica imaju 40 bodova, dok su prije godinu dana imali 30 bodova, pa se tako može reći da su najviše napredovali.

Napoli već godinama igra odlično, a trenutno se nalaze na prvoj poziciji tabele Serie A sa 45 osvojenih bodova, a prošle godine u ovom periodu su imali svega 35 bodova, tako da Sarri i ekipa definitivno čvrsto koračaju ka cilju, a to je osvajanje titule prvaka.

Ekipe iz Rima, Roma i Lazio, imaju utakmicu manje u ovoj sezoni, pa tako Vučica nakon 17 odigranih utakmica je na istom bodovnom saldu kao što je imala u 18 odigranih susreta prošle godine. Tako Džeko i ekipa trenutno imaju 38 osvojenih bodova, te ukoliko slave protiv Sassuola ovog vikenda i oni će biti u blagom plusu.

Lazio je u 17 ovosezonskih kola sakupio 36 bodova, a kada se to uporedi sa 18 prošlosezonskih kola i 34 osvojena boda, onda se može zaključiti da su oni već sada u napretku, a za vikend ih očekuje veoma teška utakmica sa Interom, koji je ovogodišnja senzacija.

Za kraj smo ostavili nenadane gubitnike, ekipu Milana.

Promjena upravljačkih struktura u ovom klubu je obećavala mnogo, a donijela ništa.

Naime, Rossoneri nakon 18 odigranih susreta imaju 24 osvojena boda, a kada se uporedi sa prošlosezonskih 36 bodova u 18 odigranih mečeva, onda se može doći do zaključka da je odlazak Silvija Berlusconija bio potpuni promašaj te da uprkos zvučnim pojačanjima, Milan ove godine kuburi na sredini tabele i trenutno je veoma daleko od plasmana u Evropsku ligu, odnosno Ligu prvaka.

U nastavku pogledajte statističku usporedbu na osnovu koje se može zaključiti da je Milan, koji je najavljivao borbu za titulu, zaista najveći gubitnik u ovoj sezoni Serie A.

interjuventuslaziomilannapoliRomaSeriea
KOMENTARI

KOMENTARI

Kata Delić
Gost

Do sada sam napravio 87.000 dolara koji rade na mreži, a ja sam redovni student. Koristim internetsku priliku koju sam čuo i učinio sam tako velik novac. Vrlo je user friendly i ja sam samo takkoo sretan da sam saznala o tome….

Ovo je ono što radim…➤➤➤➤➤  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz