Sport Centar

Benatia: Pauza će dobro doći Pjaniću da vrati u formu, njegova želja je da ostane u Juventusu

Bivši defanzivac Juventusa Medhi Benatia tvrdio da Miralem Pjanić želi ostati u Torinu i da će mu prisilna pauza koristiti, jer je bio umoran.

Benatia: Pauza će dobro doći Pjaniću da vrati u formu, njegova želja je da ostane u Juventusu

Bivši defanzivac Juventusa Medhi Benatia tvrdio da Miralem Pjanić želi ostati u Torinu i da će mu prisilna pauza koristiti, jer je bio umoran.

Marokanski internacionalac napustio je Juventus u januaru 2019. godine, ali otkrio je da je i dalje u kontaktu sa svojim bivšim saigračima sa Allianz stadiona.

Defanzivac Al Duhaila također je igrao s Pjanićem u Romi i tvrdi da se Mire mučio sa prilagođavanjem zahtjevima pod novim trenerom Mauriziom Sarrijem.

“Prije meča sa Interom, Mire se nije osjećao najbolje, ali pogledajmo koliko je utakmica odigrao”, rekao je Benatia za Tuttosport, dodavši:

„On je među igračima Juventusa sa najviše nastupa. Također, prilagodio se novom taktičkom sistemu. Otkad je Sarri došao, Juventus je često igrao sa trequartistom iza dva napadača. Morao je mnogo trčati, baš kao i Matuidi. Obojica su mi priznala da su zaista umorni. Razumijem da Sarri želi da se igra više sa loptom, ali morate biti i fizički dobri, da tim ima koristi. Pjanić je uvijek u stanju da nađe pravo rješenje kad protivnici pritisnu. Ima više kvaliteta od ostalih”, smatra Benatia.

Otkrio da je našem reprezentativcu ne smeta kada bude zamijenjen i da je prilično samokritičan.

„Pjanić je veoma samokritičan, ne ljuti se ako bude zamijenjen kada ne igra dobro.”

Pjanića su povezivali s prelaskom u PSG, ali Benatija je istakao da njegov bivši saigrač nije nagovijestio da bi želio napustti Torino, već sasvim suprotno.

„Ova pauza će mu dobro doći; može se vratiti kao najbolji veznjak u Italiji i među najboljim na svijetu. Još mu je ostalo tri godine ugovora i dobro mu je u Juventusu. Istina je da je ima mogućnost da ode. PSG ga je tražio, ranije ga je čak pratio i Real Madrid, ali na kraju je produžio sa Bianconerima. Njegova ljubav prema Juventusu prevladala je da ostane, a u Torinu se osjeća samouvjereno. U svlačionici je jedan od senatora, zna da je važan i poštovan.”

Benatia smatra da je isključivo na Juventusu da li će zadržati bh. veznjaka.

“Situacija se može promijeniti, jer klub može odlučiti da ga proda. Ali ako se on bude pitao, ostat će u Torinu. Nikada mi nije rekao da želi promijeniti sredinu, upravo suprotno. Sa Juveom je promijenio mentalitet. Sad uvijek igra da pobijedi”, zaključio je Marokanac.

Miralem Pjanić

juventusmedhi benatiamiralem pjanic
KOMENTARI

KOMENTARI