Sport Centar

Bektić nakon povrede: Bit ću UFC prvak i to ću proslaviti sa bh. zastavom

Bektić nakon povrede: Bit ću UFC prvak i to ću proslaviti sa bh. zastavom

Bektić je bio spreman za japanskog borca i ova borba mogla bi ga staviti u top deset boraca u perolakoj kategoriji, međutim pred borbu doživio je povredu i morao je na operaciju koljena. 

“Dobro sam nakon operacije. Za četiri mjeseca moći ću sve raditi. Trenutno idem na fizikalne terapije”, rekao je Bektić na početku razgovora za SCsport.ba, te je dodao kako je došlo do povrede:

“Trenirao sam s jednim borcem, koji je došao da mi pomogne da se spremim za meč. Išli smo jako obojica. Stao sam na nogu, a bilo je malo mokro kako smo trenirali i otišla je u strani. Povrijedio sam koljeno. Otišao sam kod doktora i rečeno je da moram na operaciju”.

Želio Japanca nokautirati u prvoj rundi

Bektić je trenutno na 15. mjestu rankinga najboljih MMA boraca u perolakoj kategoriji, a ovom borbom imao je priliku ući u top deset i veoma brzo dobiti priliku da se bori za šampionski pojas. 

“Poremetilo me ovo. Trebala je to biti velika borba. Ovo bi me stavilo u top deset boraca. Imao bih onda još bolje tuče. Trenirao sam jako, jače nego ikada. Bio sam fokusiran. Želio sam ga nokautirati u prvoj rundi. Znam da to mogu. Sada treba sačekati. Naučit ću nešto iz ovoga i bit ću samo bolji”, dodao je Bektić.

Nikada ranije nije doživio tešku povredu

MMA borac iz Srebrenice kaže kako je ovo prvi put u karijeri da doživi težu povredu. 

“Šest godina treniram jako svaki dan, možda je i dobro što se baš sada desilo da odmorim. Znam da ću nakon ovoga biti jači mentalno, pa i na svaki drugi način. Nikada nisam doživio tešku povredu. Imao sam i saobraćajnu nesreću, ali ni tada nisam bio povrijeđen. Ovo je nešto novo za mene”, dodao je bh. borac.

Želi ponovo borbu sa Kawajirijem

Bektić želi kada se oporavi da se bori sa Japancem Tatsuyaom Kawajirijem, za šta nije imao priliku 11. decembra zbog povrede. 

“Želim da se borim protiv njega. Ušao sam u top 15, a da se nisam ni tukao. Borba s njim bi me odvela u to deset. Ako ne protiv njega, tu su još Clay Guida, Diego Sanchez… Spreman sam za bilo koga. Nije mi bitno s kim se tučem. Spremao sam se za sve borce u top 15”, istakao je naš borac kojeg mnogi stručnjaci vide kao budućeg UFC prvaka. 

Prednost nad Kawajirijem su godine, obzirom da Japanac ima 37 godina i nalazi se na zalasku karijere, dok Bektićevo vrijeme dolazi. 

“On je bio dugo u MMA. On je veliki u Japanu, ali i u MMA. Bilo bi zaista dobro za moju reputaciju da se borim s njim. On dolazi, ja dolazim. Ja sam gladan. Znam kako treniram i kako radim. Ja se tučem svake sekunde, tako da protivnik nema mnogo šanse. Mogao bih mnogo dobiti ovim mečem”, dodao je Bektić.

Vjeruje u osvajanje UFC pojasa

Dvadesetčetverogodišnji MMA borac očekuje da će se za dvije godine moći boriti za UFC pojas. 

“Mislim da ću se moći boriti za pojas 2017. godine. Planiram naredne godine imati dvije borbe. Vjerovatno prvu u junu ili julu, čime bi trebao ući u top deset boraca, a nakon još nekih borbi 2017. krajem te godine očekujem da ću se boriti za pojas”, rekao je Bektić, te je dodao: 

“Razlikujem se od ostalih boraca. Ja tučem svake sekunde. Volim to. Znam da sam najbolji. Vjerujem u to da ću osvojiti UFC pojas i naravno ako Bog da proslavit ću ga za bh. zastavom”. 

Za kraj razgovora Bektić se zahvalio svima na porukama podrške, te je najavio da bi naredne godine prije borbe mogao doći u Bosnu i Hercegovinu. 

“Hvala svima što mi šalju poruke podrške. Hvala svima u Bosni i Hercegovini i Americi. Planiram doći u BiH naredne godine. Vrijeme je za to, nisam tamo bio već sedam godina. Možda i da se napravi neki besplatni seminar za djecu, da se nešto i nauči”, rekao je Bektić za kraj razgovora za naš portal.

Sjajni MMA borac iz Srebrenice do sada je bez poraza. U amaterskoj konkurenciji ostvario je devet pobjeda u isto toliko mečeva, dok je u profesionalnoj konkurenciji odradio deset mečeva i u svih deset slavio.

napoliwenger
KOMENTARI