Sport Centar

Bekrić za SC: U Mostaru se pokazalo koliko sam bitan za Željezničar

Fudbaler Željezničara Samir Bekrić je bio lider svog tima u visokoj pobjedi nad aktuelnim šampionom Zrinjskim u Mostaru rezultatom 4:0.

Bekrić za SC: U Mostaru se pokazalo koliko sam bitan za Željezničar

Zbog fantastične igre, postignutog pogotka i zabilježene asistencije, Samir Bekrić je u izboru portala SCsport.ba izabran za igrača 17. kola BH Telecom Premijer lige, a u razgovoru za naš portal prokomentarisao je tu utakmicu smatrajući da je Željezničar pokazao moć u visokoj pobjedi.

“Mi smo Željezničar i zbog toga imamo obavezu da svaku utakmicu idemo na pobjedu. S tim ciljem smo došli i u Mostar. Bili smo jednostavno na pravom nivou, moćni i zasluženo smo pobijedili.

Ova pobjeda iz mnogo razloga sigurno znači puno, a naravno jedan od njih je priključak vrhu tabele što nam omogućava i napad na prvo mjesto”, rekao je Bekrić.

Ofanzivni vezni fudbaler Plavih se dotakao i svoje igre, te izjavio da se u Mostaru vidjelo koliko je on važan za igru kluba sa Grbavice.

“Ja nikad nisam sumnjao u sebe. Imam ime i prezime koje sam stekao napornim radom. Ništa u životu nisam dobio, za sve sam se izborio sam, tako da me pojedinci koji ne žele dobro Željezničaru ne mogu zaustaviti da sa svojim klubom dođem do željenog cilja. Sami ste vidjeli u Mostaru koliko značim za ekipu, tako da ću se potruditi da budem još bolji kako bih usrećio naše iskrene navijače koji su uvijek uz nas i tako se zahvaliti na podršci”.

I na kraju našeg razgovora, Bekrić je najavio i meč sa Čelikom koji će biti posljednji za FK Željezničar u ovoj godini u okviru Premijer lige BiH.

“Siguran sam u jedno, a to je da nas ne očekuje lagana utakmica. Čelik je nezgodna ekipa, očekuje nas težak teren, ali mi moramo biti na istom ako ne i većem nivou nego u Mostaru kako bismo došli do još jedne jako bitne pobjede”, rekao je Bekrić na kraju razgovora za SCsport.ba.

dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI