Sport Centar

Begić pred EP: Grupa nam je jako teška, nadam se da ćemo BiH predstaviti u najboljem svjetlu

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra ujutro putuje u Beograd na Evropsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Begić pred EP: Grupa nam je jako teška, nadam se da ćemo BiH predstaviti u najboljem svjetlu

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra ujutro putuje u Beograd na Evropsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Bh. odbojkašice su po prvi put u historiji izborile plasman na EURO, a igraće grupi A sa selekcijama Belgije, Azerbejdžana, Francuske, Rusije i domaćina Srbije. Evropsko prvenstvo je na programu od 18. augusta do 4. septembra ove godine, a osim Srbije domaćini su još Hrvatska, Rumunija i Bugarska.

Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, danas je rekao da je reprezentacija imala trnovit put u kvalifikacijama i u Srebrnoj ligi, a konačno imaju priliku da pokažu gdje su i šta su u Evropi.

Ja u ovu reprezentaciju vjerujem i od samog početka sam govorio da je reprezentacija izuzetno kvalitetna i da možemo dosta postići i da ćemo, nadam se, biti veliko iznenađenje za ostale reprezentacije”, rekao je Fatić.

Prema njegovim riječima bh. selekcija ima dobru odbranu, blok, napad, servis – sve što traži odbojka. Dodao je i da očekuju značajnu podršku bh. navijača.

Armin Dervišević, pomoćni trener reprezentacije BiH, pojasnio je da su se okupili 20. aprila i da su pripreme trajale skoro cijelo ljeto. Smatra da su djevojke zaslužile da se nađu na Evropskom prvenstvu, a dodao je da su imali sve potrebne uslove za pripreme.

“Ne idemo ni pod kakvim pritiskom, predsjednik Saveza nam to nije stavio na pleća, tako da se nadam da kao debitanti možemo da napravimo neko iznenađenje, a zašto ne i da se plasiramo u drugi krug”, rekao je Dervišević.

Kapiten bh. tima Edina Begić rekla je da je atmosfera među djevojkama odlična, da imaju kvalitet i pozitivnu energiju koju će “ponijeti sa sobom u Beograd”.

“Grupa nam je jako teška, imaćemo priliku igrati sa reprezentacijama koje su već godinama dominantne na evropskoj sceni, ali mi treba, i imamo volju, da tražimo naše šanse protiv bilo koje reprezentacije”, naglasila je Begić i dodala da se nadaju da će sebe i državu predstaviti u najboljem mogućem svijetlu.

U osminu finala Evropskog prvenstva za odbojkašice plasiraće se po četiri selekcije iz svake od četiri grupe.

alija faticarmin dervisevicedina begicosbihzenska odbojkaska reprezentacija bih
KOMENTARI