Sport Centar

Begić: Nedostajalo nam je više iskustva u ključnim poenima na Evropskom prvenstvu

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoć zaključila svoj nastup na Evropskom prvenstvu, posljednjom utakmicom grupne faze protiv Rusije.

Begić: Nedostajalo nam je više iskustva u ključnim poenima na Evropskom prvenstvu

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoć zaključila svoj nastup na Evropskom prvenstvu, posljednjom utakmicom grupne faze protiv Rusije.

Izabranice Stevana Ljubičića su na svom prvom EP-u upisale prvu pobjedu protiv Azerbejdžana, ali se nisu uspjele domoći osmine finala, što su priželjkivale i što bi ih učinilo jednim od najprijatnijih iznenađenja ovoga velikog takmičenja.

Utakmica protiv Francuske nije prošla kako smo željele i kako mislimo da zaslužujemo. Protiv Belgije smo imale jako dobar prvi set, ali kasnije se vidjelo kroz neke poene da one imaju puno više iskustva na velikim takmičenjima, odnosno na višem nivou igranja odbojke što nama fali. Atmosfera je i dalje dobra, iako smo tužne zbog poraza od Francuske. Nedostaje nam jakih utakmica kako bi mogle više napraviti“, govori kapetanka Edina Begić za Dnevni list.

Oprostile su se od EP-a, ali i sa velikim zadovoljstvom odigrale utakmice u Beogradu jer je to bio sportski iskorak za svaku od djevojaka.

Svaka utakmica nam je bila jako motivirajuća na Evropskom prvenstvu”, kaže Edina.

Sa ovim EP-om naše igračice su stekle vrijedno iskustvo više, nešto što ranije nikad nisu osjetile.

Našu odbojku smo malo digle na viši nivo, vjerujem da imamo više podrške, da su ljudi zadovoljni što smo stigle do EP. Zaslužujemo ovo, trebamo zapamtiti što smo radile pa da nam ovo bude motivacija i iskustvo za naredne kvalifikacije, da budemo što bolje i opet se kvalifikujemo“, ističe kapitenka Zmajica.

Viši nivo zahtijeva i bolju pripremu.

“Nedostaje nam jakih utakmica koje nismo imale ni u pripremnom dijelu. Francuska je imala 10 prijateljskih utakmica, a mi samo dvije protiv Azerbejdžana. Da smo imale toliko utakmica sa jačim ekipama, vjerujem da bi dosta naučile i popravile svoju igru. Nismo imale te mogućnosti, tako da nemamo baš to iskustvo za ovakve utakmice, odnosno za ključne poene u kojima treba bolje reagirati”, zaključila je Edina Begić.

Edina Begić je u Beograd otišla povrijeđena i zbog toga nije uspjela dati najbolje od sebe.

“Imala sam dosta problema, kvadriceps sam povrijedila sedam dana prije polaska za Beograd. Pokušali svim terapijama, ali sam van forme i vidjelo se to po mom učinku na terenu. Žao mi je što nisam bila u stanju više pomoći ekipi, ali moram misliti i na svoje zdravlje, odnosno kvadriceps, koji me i dalje muči i igram pod bolovima“, rekla je Edina.

edina begicevropsko prvenstvo za odbojkasicezenska odbojkaska reprezentacija bih
KOMENTARI