Sport Centar

Begić: Igrački nismo dorasli zadatku, ali dio odgovornosti preuzimamo i mi u Savezu

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić preuzeo je dio odgovornosti za loše rezulate i neodlazak na Evropsko prvenstvo, ali i iznio tvrdnju kako BiH zapravo i nema ekipu dostojnu igranja na smotri najboljih evropskih selekcija, piše Klix.ba.

Begić: Igrački nismo dorasli zadatku, ali dio odgovornosti preuzimamo i mi u Savezu

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić preuzeo je dio odgovornosti za loše rezulate i neodlazak na Evropsko prvenstvo, ali i iznio tvrdnju kako BiH zapravo i nema ekipu dostojnu igranja na smotri najboljih evropskih selekcija, piše Klix.ba.

Begić se oglasio u zvaničnom biltenu Nogometnog saveza BiH koji je izdat jučer povodom večerašnje posljednje utakmice u Ligi nacija protiv Italije.

Izjavu Begića prenosimo u cijelosti:

“Poštovani sportski prijatelji,

Situacija u kojoj se zbog koronavirusa, nalazi cijeli svijet primorala nas je da se prilagodimo i nastavimo raditi i živjeti u novim okolnostima. U godini koju je obilježila globalna pandemija naučili smo da su solidarnost, dijalog i razumijevanje ključni faktori za lakše suočavanje s novim izazovima i njihovo savladavanje.

Nije bilo lako donijeti odluku da se nastavi takmičenje u Premijer ligi, niti je lako organizovati kampove, seminare, takmičenja ostalih selekcija, a posebno utakmice ‘A’ reprezentacije. U normalnim okolnostima za planiranje i održavanje svih ovih događaja imamo dovoljno vremena. Međutim, bez obzira na sve teškoće i ograničenja koja donose, sasvim opravdane odluke nadležnih institucija, uspjeli smo pokrenuti novu sezonu i privesti kraju nastupe u ovogodišnjim UEFA takmičenjima.

Ako govorimo o rezultatima, onda je sasvim jasno da nismo ispunili cilj. To je bio plasman na Euro, ali izgleda da organizaciono, ali ni igrački još nismo dorasli tom zadatku. Naravno, dio odgovornosti preuzimamo i mi kao rukovodstvo Saveza. Možda smo mogli donositi drugačije odluke, ali je pitanje koliko bi to uticalo na igru našeg tima. U svakom slučaju vrijeme je da svedemo račune i, vidimo na koji način ćemo trasirati put za nove genereacije mladih i talentovanih igrača, koji će jednog dana ponovo biti na završnici evropskog ili svjetskog prvenstva.

Ostala je još jedna utakmica u okviru UEFA Lige nacija, i to sa selekcijom Italije. Veliki protivnik za dostojanstven oproštaj od ovogodišnjeg reprezentativnog nastupa na međunarodnoj sceni. Vjerujem da su naši igrači svjesni toga i da će nam pružiti jednu spektakularnu nogometnu predstavu na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Na kraju, kao Predsjednik NS BiH, pozdravljam drage goste iz Italije, igrače i rukovodstva obje reprezentacije, kao i službene predstavnike UEFA/FIFA-e. Uz želju da se večerašnji susret odigra u duhu fair-playa, neophodno je da se svi pridržavamo odluka i protokola nadležnih institucija vezanih za suzbijanje pandemije Covid 19“, poručio je Begić.

elvedin begicnogometni savez bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Neko iz mase
Gost

Ti si stručan da kažes da li igrački nismo dorasli ?????

To je nase danasnje drustvo, svi sve mogu i znaju i sto je najgore to prolazi

solomon
Gost

Ljudi moji kakve ovaj veze ima sa fudbalom,otjerati ga pod hitno.

Doktor
Gost

Zašto ga tjerat? Sve dobro u fudbalu BiH pripisao sebi! Sam sebi dodjelio priznanje!? Sad kad nas ne ide već zadnjih šest godina, pokazuje koja je gromada od čovjeka. Alav na funkciju, željan Vlasti, ne pomišlja na ostavku i odlazak iz saveza! Sad igrači nisu dorasli. Dok se u savezu izmišljaju radna mjesta kako bi se nestručni uvlakači uhljebili poput Hasanbegovića. Postaće šef sudija a sudijski domet mu bio federalna liga i jedan poslijeratni derbi.
Sve to Dino ti organizuješ i sprovodiš, dok strmoglavo jurimo ka dnu…

wpDiscuz