Sport Centar

Beganović: Sve se dogodilo preko noći, ovaj klub se zaista podigao na jednu veću razinu

Poslije osam godina provedenih na Tušnju i više od 100 odigranih utakmica u Premijer ligi BiH, Amar Beganović (22) napustio je Slobodu ove zime i prešao u redove slovenačkog prvaka Mure.

Beganović: Sve se dogodilo preko noći, ovaj klub se zaista podigao na jednu veću razinu

Poslije osam godina provedenih na Tušnju i više od 100 odigranih utakmica u Premijer ligi BiH, Amar Beganović (22) napustio je Slobodu ove zime i prešao u redove slovenačkog prvaka Mure.

Sada već bivši kapiten crveno-crnih je s Murom potpisao ugovor do juna 2024. godine, a u razgovoru za Dnevni avaz otkrio je kako je došlo do odlaska u Sloveniju.

“Sve se nekako brzo dogodilo, preko noći. Stigla je ponuda Mure koja me je zadovoljila i koju sam bez puno razmišljanja prihvatio, jer sam znao da se radi o jednom klubu koji je u usponu. Prošle godine su bili prvaci i osvajači Kupa, ove godine su igrali Evropu i smatrao sam da je to jedan korak naprijed u mojoj karijeri. Mislim da sam napravio pravu stvar”, rekao je Beganović.

U novom klubu je, kako kaže, odlično primljen.

“Utisci su zaista dobri. Radi se o klubu koji se podigao na jednu veću razinu, organizacijski prije svega. Svi su me stvarno odlično prihvatili, od stručnog štaba i trenera, pa do igrača. Učinili su da se osjećam kao kod kuće”, kazao je Beganović.

Svlačionicu u Muri dijelit će s nekadašnjim kolegom iz reprezentacije Nardinom Mulahusejnovićem, kao i sadašnjim mladim reprezentativcem Azurom Mahmićem.

“Mulahusejnovića znam iz mlade reprezentacije, pa mi je malo lakše. Sa njim se poznajem dugi niz godina i on mi stvarno pomaže tu što se tiče svega. Stvarno je lakše kada imate nekog svog, da se na neki način možete lakše prilagoditi”, istakao je Beganović, koji je imao priliku debitirati za Muru u prijateljskoj utakmici protiv Nafte.

Otkrio nam je i kakva očekivanja klub ima od njega, kao i klupske ambicije.

“Ovdje se stvarno dobro radi. Oni od svakog igrača koji dođe traže prvenstveno da se bori za njihov dres, da je profesionalac, da ima karakter. Ostalo će na terenu doći samo po sebi, naravno, uz dosta rada i odricanja. Što se klupskih ambicija tiče, cilj je da se napadne Evropa. Imamo ekipu za to“, istakao je Beganović za Avaz.

Beganović se nada kako bi mu ovaj transfer mogao otvoriti vrata naše “A” reprezentacije.

“Na meni je da radim i treniram, da budem tu u prvih 11. To će zavisiti od mojih igara, ali uvijek postoji neka nada da bih mogao biti pozvan”, dodao je Beganović.

Beganović je karijeru počeo u Slobodi, gdje je od najmlađih selekcija došao do kapitenske trake.

“Za to vrijeme u Slobodi bilo je i dobrih i loših stvari, ali ja pamtim samo one dobre. Nadam se da će Sloboda ostvariti zacrtane ciljeve, a da ću ja istovremeno u Muri napredovati kao igrač”, zaključio je Beganović.

amar beganovicnkmura
KOMENTARI