Sport Centar

BBI banka podržala Međunarodni turnir u uličnom basketu “FIBA 3×3 Banja Luka BiH”

Bosna Bank International (BBI) podržala je XXI Međunarodni turnir u uličnom basketu "FIBA 3X3 Banja Luka BiH“, koji se nalazi u zvaničnom kalendaru FIBA Europe Toura i koji je organizovan u sklopu prvenstva državnog ️Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine (KSBiH) u Banja Luci od 14. do 16. juna 2019. godine.

BBI banka podržala Međunarodni turnir u uličnom basketu “FIBA 3×3 Banja Luka BiH”

Bosna Bank International (BBI) podržala je XXI Međunarodni turnir u uličnom basketu “FIBA 3X3 Banja Luka BiH“, koji se nalazi u zvaničnom kalendaru FIBA Europe Toura i koji je organizovan u sklopu prvenstva državnog ️Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine (KSBiH) u Banja Luci od 14. do 16. juna 2019. godine.

Turnir je održan u organizaciji sportske asocijacije “Basket bam“ i ove godine je, kao i prethodnih, privukao pažnju mnoštva takmičara, ali i publike.

Pored seniorskog turnira u basketu, akcenat je stavljen na socijalizaciju djece sa posebnim potrebama i sportista invalida, kao i edukaciju sportista.

Prvo mjesto u seniorskom turniru osvojila je ekipa “XXX Sarajevo“ pobjedom u finalu protiv ekipe „Mahala“ takođe iz Sarajeva rezultatom 21:17 (obje ekipe su u FIBA 3×3 World Tour).

bbi bankafiba 3x3 banja luka
KOMENTARI

KOMENTARI