Sport Centar

Baždarević: Nadam se da će Amar Osim što duže ostati trener Željezničara

Bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević je aktuelni trener francuskog drugoligaša Paris FC u kojem obavlja sjajan posao i nalaze se na 3. mjesto, što mu je do sada najbolji rezultat u ovoj sezoni.

Baždarević: Nadam se da će Amar Osim što duže ostati trener Željezničara

Bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević je aktuelni trener francuskog drugoligaša Paris FC u kojem obavlja sjajan posao i nalaze se na 3. mjesto uz utakmicu manje, što mu je do sada najbolji rezultat u ovoj sezoni.

U izjavi za Avaz je prokomentarisao stanje u klubu: “Ma, ne vjerujem da možemo ostati na ovom mjestu, nije to realno. Plasmanom na treće mjesto iznenadili smo sve poznavaoce fudbala u Francuskoj”.

Prva dva mjesta direktno vode u francusku elitu, a trećeplasirani, četvrtoplasirani i petoplasirani tim francuske Ligue 2 igraju baraž.

Prvoplasirani Metz bježi Parisu devet bodova, a drugoplasirani Brest samo četiri.

“Ne znam tačno koliko dugo može trajati ovaj naš pozitivni niz. Ma, pustite to drugo mjesto… Jer, da je uprava Pariza željela plasman u viši rang, onda ne bi ove zime prodala dvojicu igrača nego bismo se pojačali. Ponavljam po ko zna koji put, uoči početka sezone, jedini cilj bio nam je opstanak te stvaranje ekipe koja će za godinu ili dvije biti sposobna da napadne mjesta koja vode u Prvu ligu”, rekao je Meša za Avaz.

“Trenutno odlazak u prvu ligu ne interesira čelnike Pariza nego da se zaustavimo negdje u sredini tabele. Pa, nisu ništa učinili da nas bar malo poguraju naprijed, mislim na pojačanja i slično… Za ovaj naš rezultat najzaslužniji je stručni štab, koji iza sebe ima mnogo iskustva, mnogo više nego većina trenerskih štabova ostalih klubova… Mi ćemo, u svakom slučaju, učiniti sve da ostanemo ovdje gdje jesmo, pa i da odemo korak dalje, ali iskreno, to nije realno.”

Dodao je i da klub nije odredio nikakve premije za ulazak u viši rang: “Niko se nije nadao ovome tako da u klupskim pravilnicima uopće nisu ni predviđene premije za ulazak u Prvu ligu. Ali, mi igramo dobro, da ne kažem odlično. Problem je, međutim, kad nam fali jedan, a ne dva standardna igrača, jer na klupi nemamo neophodnu širinu. I sada, umjesto pojačanja, prodaju mi dva igrača te usmjere novac u gradnju Trening-kampa, što je trenutno jedan od prioriteta. Igrači i ja, ponavljam, dat ćemo život za ulazak u Prvu ligu, ali naša uprava, jednostavno, nije za to” – rekao je Baždarević.

Prokomentarisao je i novi, bolji ugovor koji su mu čelnici kluba ponudili: “Još nisam odgovorio na tu ponudu. Sačekat ću kraj sezone i vidjeti šta i kako dalje. Nije, međutim, tajna da želim raditi u ambicioznijoj sredini”.

Faruk Hadžibegić trenira Red Star, a Baždarević smatra da oni mogu obezbijediti opstanak: “Kad gledamo igrački, mogu. Činjenica je, međutim, da su u teškoj situaciji na tabeli. Red star ima dobru ekipu, sigurno bolju od nekoliko drugoligaša. Sad su se i pojačali. U svakom slučaju, mislim da će im ovaj januar i početak februara biti odlučujući”.

Osvrnuo se i na Želju te imenovanje Amara Osima za šefa stručnog štaba, gdje nije mogao sakriti oduševljenje: “Teško mi padaju te stalne promjene na Grbavici, posebno trenerske. Stalno se mijenjaju treneri, a to ne vodi ničemu. Drago mi je što su se u Želju vratili Amar Osim i Adnan Gušo… Nadam se da će Amar ostati što duže trener i da će imati taj neophodni kontinuitet u radu, jer Želji trebaju dugoročni projekti i stabilnost. U fudbalu su neminovnost i pobjede i porazi. I bivša uprava je imala dobre projekte, dobro su radili na razvoju kluba, posebno na infrastrukturi”, rekao je na kraju razgovora za Avaz popularni Meša.

mehmed bazdarevic
KOMENTARI

KOMENTARI

Kole
Gost

Ako bude love hoce, a kako izgleda cccc….sumnjam

wpDiscuz