Sport Centar

Baždarević: Igrači će u klubovima još podići formu i doći spremni za Belgiju

Baždarević: Igrači će u klubovima još podići formu i doći spremni za Belgiju

Priznao je da je očekivao dosta teži posao.

“Očekivao sam tešku utakmicu, još težu nego što je bila. Da li su nam rani golovi olakšali posao, mislim da oni neće na ovaj način gubiti naredne utakmice. Puno smo trčali, puno se borili. Ovo je velika pobjeda. Drago mi je zbog igrača i sve čestitike njima. Bilo je važno startovati pobjedom. Bilo je perioda u kojima smo bili nonšalantni, znali smo da će pobjeda biti naša. Ipak 5:0 sa mnogo šansi je odlično. Nastojat ćemo u što boljem raspoloženju dočekati Belgiju i Kipar“, rekao je Baždarević, osvrćući se na igru Miralema Pjanića.

“Svi znate šta igrač kao Pjanić znači za ovu reprezentaciju. Kada igramo kao pravi kolektiv samo tada je i Miralem onaj pravi. Najvažnije je da kolektiv dobro radi i dobro trči. Samo to može biti vodilja za dalje“, dodao je.

Meša je zadovoljan i igrom Danijela Miličevića.

“Zadovoljan sam Miličevićem, ušao je i namjestio gol kvalitetnim pasom. Vrijeme će pokazati, ali mislim da je to momak koji zaslužuje pažnju. On će biti osvježenje u ovim kvalifikacijama. Igrači će u predstojećem periodu u svojim klubovima podići formu i doći u dobrom stanju za mjesec dana“, kazao je na kraju.

terry stottszilina
KOMENTARI

KOMENTARI