Sport Centar

Bašić: U klubu je sjajna atmosfera, borit ćemo se za što bolje rezultate

Bašić: U klubu je sjajna atmosfera, borit ćemo se za što bolje rezultate

O planovima ŽRK Krivaje, ambicijama u nastavku sezone igračkom kadru, za naš portal je govorila predsjednica kluba iz Zavidovića, Mirela Bašić.

“U klubu je sjajna atmosfera. Na pauzi smo doveli i pojačanje, priključila nam se bivša rukometašica ŽRK Borac, Dragana Kukić, koja će biti značajno pojačanje za naš tim s obzirom da smo na poziciji desnog krila imali igračicu koja je 2000. godište. Prije dvije godine kad smo ušli u PLBiH uložili smo velike napore uz pomoć općine koja pomaže sve klubove i nadamo se da ćemo pronaći načina da igramo evropske utakmice, ako naravno izborimo Evropu na parketu”, rekla je Mirela Bašić za SCsport.ba

Predsjednica kluba iz Zavidovića je istakla da je formiranje ženske juniorske reprezentacije BiH jedna veoma pozitivna priča i da djevojke sada bolje treniraju jer imaju i veći motiv.

“Formiranje ženske juniorske selekcije BiH je jedna veoma pozitivna priča. Naš klub je dao tri reprezentativke i sve djevojke bolje treniraju jer sad znaju da imaju veći motiv, a to je svakako poziv u reprezentaciju”, istakla je Bašić.

Jučer su u Ljubuškom izvučeni parovi četvrtfinala Kupa BiH, a ŽRK Krivaja  će igrati protiv ŽRK Jedinstva iz Tuzle, a na kraju razgovora, predsjednica ŽRK Krivaje je govorila o šansama ekipe u tom duelu.

“Mi ćemo se boriti da ostvarimo što bolji rezultat. U prvoj utakmici bi odgovarao poraz sa što manjom razlikom, a ako se ukaže prilika zašto ne i pobjediti. U ekipi je atmsofera sjajna i nadamo se da ćemo je prenjeti na Kup utakmice”, završila Bašić.

alexis sanchezmilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI