Sport Centar

Bašić: Borit ćemo se do posljednjeg atoma snage i ostaviti srce na terenu

Bašić: Borit ćemo se do posljednjeg atoma snage i ostaviti srce na terenu

Sara Bašić je rođena 18.08.1997. godine i igra na poziciji srednjeg i lijveog beka.

U razgovoru za naš portal naglasila je da poziv u reprezentaciju puno znači i da je to  pokazatelj da treba nastaviti sa radom i trudom.
 
“Poziv za reprezentaciju mi stvarno puno znači. On mi je pokazao  samo da se trebam nastaviti truditi i raditi na sebi. San svakog  sportaša je svakako da igra za državni tim”, rekla je Bašić za naš portal.                                 

Sa rukoemtašicom ŽRK Krivaja razgovarali smo i o prvom dijelu priprema koje su krajem januara obavljene u Hadžićima.
 
“Pripreme su doista bile kvalitetne i dobre. Zahvalna sam treneru, kao i pomoćnim trenerima na zalaganju i trudu. Bilo mi je zadovoljstvo  surađivati sa onakvim ljudima i igračicama. Svi smo se super uklopili”, istakla je Bašić za SCsport.ba

Srednji bek naše juniroske reprezentacije naglašava da će ekipa ostaviti posljednji atom snage i srce na terenu da u što boljem svjetlu predstave BiH.

 “Svjesni smo i sami da su protivnici dobre ekipe i da će biti  teško, ali mi ćemo se boriti do posljednjeg atoma snage i ostaviti srce na terenu da BiH predstavimo u što boljem svjetlu. Borba, igra i volja nam jedino preostaju. Trebamo samo naprijed gledati i biti optimistični, ključ svega je u tome, pa šta bude neka bude”, naglasila je rukometašica Krivaje.

Na kraju razgovora sa Sarom Bašić, kratko smo se dotakli trenutne forme i stanja u klubu.

 “Jako volim svoj klub i svi se podjednako zalazemo da bi nama  i svima bilo dobro.Trenutno smo treće na tabeli i mislimo da   možemo ka vrhu i naravno nadamo se da ćemo izboriti izlazak u Europu”, završila je Bašić.

Podsjetimo, juniorska ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će kvalifikacioni turnir za SP igrati u Srbiji od 18.-20. marta, a protivnice će biti selekcije Srbije, Holandije i Portugala. U planu su još jedne pripreme prije odlaska u Srbiju.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI