Sport Centar

Balajić: Nadam se da ću debitirati na klupi Posušja, idemo u Sarajevo da skupo prodamo kožu

Ekipu Posušja očekuje teško gostovanje na Koševu u sklopu 13. kola m:tel Premijer lige BiH.ž

Balajić: Nadam se da ću debitirati na klupi Posušja, idemo u Sarajevo da skupo prodamo kožu

Ekipu Posušja očekuje teško gostovanje na Koševu u sklopu 13. kola m:tel Premijer lige BiH.

Uoči meča protiv Sarajeva, trener Posušaka Stipe Balajić obratio se predstavnicima medija na današnjoj press-konferenciji.

Pauza nam je došla u pravom trenutku, da se regeneriramo, da dođemo sebi i da se malo dignemo na fizičkom planu. Dobili smo tri nova igrača, ali sigurno da još nisu u optimalnom stanju. Od početka tjedna se pripremamo za Sarajevo, sigurno da se radi o jednoj od najboljih ekipa lige. Ekipa koja ima dosta dobrih i jakih individualaca, oni su sigurno favorit protiv nas, ali kroz analizu nadam se da smo se dobro pripremili i idemo u Sarajevo da skupo prodamo kožu“, kazao je Balajić.

Prvotimac Posušja Tomislav Barišić ovom prilikom je rekao:

“Sarajevo je jedna od najkvalitetnijih ekipa u prvenstvu, uz Zrinjski, Borac, kao i Tuzla City, koji igra dobro ove sezone. Iako mislim da će Zrinjski na kraju osvojiti, Sarajevo je i dalje jedan od favorita za naslov. To je grupa jakih individualaca koja može riješiti svaku utakmicu, ali sigurno da ne idemo gore sa bijelom zastavom. Nećemo se predati, možemo ostvariti povoljan rezultat”.

O trojici novih igrača Balajić je kazao:

“U najboljem stanju od njih trojice je stoper Luka Miletić, on sigurno sad ide sa nama. Vidjet ćemo nakon današnjeg treninga šta i koliko će igrati”.

Na pitanje da li će konačno dobiti radnu dozvolu i sjediti na klupi Posušja, Balajić je odgovorio:

“Čekamo s nestrpljenjem taj trenutak da debitiram na klupi Posušja. Nadam se da će to biti sada u Sarajevu. Bilo bi mi drago da ne vodim utakmice ovako preko radio-veze”.

Utakmica Sarajevo – Posušje igra se u nedjelju (17 sati), uz direktan prenos na platformi Moja TV.

hskposusjestipe balajictomislav barisic
KOMENTARI