Sport Centar

Bajić potpisao novi ugovor s Udineseom, ali i odlučio još jednu sezonu igrati van Italije

Riad Bajić je odlučio gdje će biti u narednih godinu dana. Preciznije, u naredne tri godine.

Bajić potpisao novi ugovor s Udineseom, ali i odlučio još jednu sezonu igrati van Italije

Riad Bajić je odlučio gdje će biti u narednih godinu dana. Preciznije, u naredne tri godine.

Odmah nakon što se rastao s ostatkom reprezentacije BiH u Torinu, bivši napadač Željezničara otišao je na put. Ali ne toliko dalek.

Vratio se u svoj trenutni klub, Udinese, gdje mu je ponuđeno produženje saradnje do juna 2022. godine!

Podsjetimo, Bajić je prošlu sezonu proveo na posudbu u Basaksehiru i zaključio istu kao drugi strijelac viceprvaka Turske. No, nakon odlaska trenera Abdullaha Avcija, koji je insistirao na angažmanu bh. ofanzivca, ali i samog isteka posudbe, više se nema namjeru vraćati u Istanbul.

Njegove partije uredno su pratili u italijanskom klubu, koji sada žele zadržati Zmaja na duži period (prethodni ugovor je isticao iduće godine).

Ipak, i narednu sezonu bh. reprezentativac će provesti izvan Italije i to na vlastiti zahtjev.

“Veoma sam zadovoljan uslovima nastavka saradnje sa Udineseom, ali i činjenicom da su mi dozvolili da naredne sezone budem na posudbi u svom bivšem klubu, Konyasporu. Tamo je trener kojeg veoma cijenim i poštujem, Aykut Kocaman, a koji zajedno sa klupskim rukovodstvom gaji velike ambicije za iduću sezonu. Već smo bili u kontaktu, zaista želim biti dio tog novog projekta u Konji, stoga sam i s čelnicima Udinesea pronašao zajednički jezik kako bi svojoj bivšoj ekipi pomogao u ostvarenju ciljeva”, kaže Bajić za SCsport.ba.

Otkrio je i kako su mu u italijanskom klubu jasno poručili da nakon nove epizode u Konyasporu više nemaju namjeru puštati ga na posudbu, već računaju na njega u Udineseu.

Podsjećamo, Riad Bajić je ostavio dubok trag u turskom timu te bio jedan od ključnih igrača u građenju historijskog uspjeha i osvajanja Kupa Turske prije dvije godine. Ujedno je postavio i klupski rekord postigavši 17 prvenstvenih golova u jednoj sezoni.

SUPERLIGA TURSKE

 

 

basaksehirkonyasporrijad bajicudinese
KOMENTARI

KOMENTARI