Sport Centar

Riad Bajić ostaje u Turskoj: Reprezentativac BiH nagrađen za dobre partije novim ugovorom

Ono što su turski mediji posljednjih sedmica najavljivali, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu - Riad Bajić i naredne sezone igrat će Superligu.

Riad Bajić ostaje u Turskoj: Reprezentativac BiH nagrađen za dobre partije novim ugovorom

Ono što su turski mediji posljednjih sedmica najavljivali, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu – Riad Bajić i naredne sezone igrat će Superligu.

Reprezentativac BiH i dalje će nositi dres Basaksehira s kojim će, također, nastupati u Evropskoj ligi, s obzirom da je njegov aktuelni tim osvojio treće mjesto u elitnom rangu turskog nogometa.

Riječ je o produženju posudbe iz Udinesea na još godinu dana uz mogućnost otkupa kompletnog ugovora na kraju sezone.

Podsjećamo, bivši napadač Željezničara ostavio je odličan dojam u protekloj polusezoni (tri gola u devet prvenstvenih utakmica, uz nekoliko dobro ocijenjenih partija), iako je imao konkurenciju u nedodirljivom Emmanuelu Adebayoru. To je bilo dovoljno čelnicima Basaksehira da Bajiću ponude nastavak saradnje. Vijest je objavljena danas i na zvaničnoj stranici kluba.

Istanbulski tim i naredne sezone ima ambiciju boriti se za sami vrh Superlige. Podsjećamo, boje Basaksehira već godinama uspješno brani i Edin Višća, Bajićev saigrač iz reprezentacije, koji je prošle sezone bio najbolji asistent turskog prvenstva.

basaksehirriad bajicSuperliga
KOMENTARI

KOMENTARI