Sport Centar

Bajgorić: Prva titula se nikada ne zaboravlja, ali ipak ova četvrta nam je najdraža

Mostar SG novi je šampion BiH u futsalu, a pehar namijenjen najboljoj ekipi u našoj zemlji osvojili su četvrti put.

Bajgorić: Prva titula se nikada ne zaboravlja, ali ipak ova četvrta nam je najdraža

Mostar SG novi je šampion BiH u futsalu, a pehar namijenjen najboljoj ekipi u našoj zemlji osvojili su četvrti put.

U majstorici finala play-offa PLBiH oni su za vikend savladali ljute rivale ekipu Salines iz Tuzle rezultatom 7 – 4. Četvrtu titulu prvaka BiH na terenu su izborili Galić, Kahvedžić, Radmilović, Jelić, Aladžić, Ćesir, Agović, Džemić, Sesar, Bošković, Rakić, Vesić, Gosto, Lazarević, a predvodio ih je trener Mirsad Fazlunović i njegov pomoćnik Ivan Božović. Velike zasluge što je pehar ponovo u Mostaru ima kompletna Uprava predvođena predsjednikom Amelom Bajgorićem.

“Naš cilj nije učestvovati, nego biti najbolji. Prva titula se nikada ne zaboravlja, to svi znamo, ali ipak bi ovu četvrtu uzeo kao najdražu iz više razloga. Vratili smo titulu prvaka BiH u futsalu koja nam je oduzeta ne shvatam iz kojih razloga, zato što je federalna liga odigrana do kraja. Ne mogu da se pomirim sa tim šta je Mostar SG uradio za futsal u BiH. Vidite iz priloženog da se reprezentacija BiH prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo, a čak osam igrača je iz našeg kluba. Oni su sa ponosom nosili najdraži dres i to u terminu kad se igraju presudne utakmice u borbi za titulu prvaka. Ulog je bio veliki. Zamislite da se neko povrijedio u trenucima kada nam najviše trebaju”, kaže Amel Bajgorić.

Prvi čovjek Mostar SG nada se da će novo vođstvo u Nogometnom savezu BiH znati nagraditi uspjehe ovog kluba na neki način.

“Mislim da je došlo vrijeme da se nagradi prvak BIH u futsalu. Nikad nije bilo teže vrijeme za sport, to svi vidimo i osjetimo. Svaki klub ima svojih problema da preživi ova teška vremena, ali ne mogu da se ne zahvalim igračima, trenerima za ovo što su uradili, a pogotovo Upravi kluba koja je glavna osovina. Moram da se zahvalim našim sponzorima, koji su prepoznali naš kvalitet, vjerovali nam do kraja i bili sa nama kad je najteže. Ovo je veliki uspjeh za cijeli Mostar. Nije mala stvar za grad na Neretvi da ima prvaka u futsalu četvrti put. Nadamo se da ćemo imati podršku nadležnih za Ligu prvaka i da će se Grad Mostar uozbiljiti oko našeg kluba koji pravi velike rezultate na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni. U ovom trenutku Mostar SG je najbolji ambasador grada na evropskom nivou”, zaključuje Bajgorić.

amel bajgoricMostar SG Staklorad
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz