Sport Centar

Bajević: Ne razmišljam uopšte o EP, godine su tu i nema potrebe da nekome uzimam mjesto

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Dušan Bajević gostovao je u emisiji Dan uživo na N1 televiziji.

Bajević: Ne razmišljam uopšte o EP, godine su tu i nema potrebe da nekome uzimam mjesto

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Dušan Bajević gostovao je u emisiji Dan uživo na N1 televiziji.

U fokusu su bili mečevi baraža koje naša selekcija treba igrati na jesen. Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska u polufinalu baraža igrat će 8. oktobra 2020. godine, dok će se eventualno finale igrati 12. novembra.

Ukoliko izabranici Dušana Bajevića eliminišu Sjevernu Irsku, u finalu će se sastati sa boljim iz duela Slovačka – Irska.

U međuvremenu, novi selektor fudbalske reprezentacije Sjeverne Irske postao je Ian Baraclough, o kojem Bajević kaže:

“Nije bio direktno involviran u rad A selekcije, ali je bio tu u mladoj reprezentaciji. Nekoliko igrača je prešlo iz mlade u seniorsku reprezentaciju, tako da ih zna i poznaje veoma dobro. Ne možemo reći da neko ima prednost zbog promjene selektora, jer i novi selektor veoma dobro poznaje situaciju.”

Hendikep za naš tim svakako je i izostanak publike na Bilinom polju zbog pandemije korona virusa.

“Nedostajat će nam navijači, to je jasno. Veliku podršku smo imali i kod kuće i na strani, ali naši igrači igraju u velikim klubovima i odgovorni su. Znaju šta znači igrati za repezntaciju i vjerujem da će dati sve od sebe”, jasan je Bajević.

Ipak, susreti baraža neće biti prve utakmice Zmajeva nakon duge pauze zbog pandemije, pošto je ranije odlučeno da se početak nove sezone Lige nacija neće pomjerati.

Tako će Bosna i Hercegovina 4. septembra u Italiji igrati prvo kolo protiv Italije u Firenci, a tri dana poslije će na domaćem terenu ugostiti Poljake.

Kako je istakao selektor, ti mečevi će mu prvenstveno poslužiti kao priprema za baraž protiv Sjeverne Irske.

“Sada imamo dvije utakmice – sa Italijanima i Poljacima. Neću reći da nisu važne, ali u tim utakmicama želim vidjeti šta možemo s igračima koje smo pozvali i da pokušamo naći pravo rješenje za baraž. Baraž je najvažniji i u ove dvije utakmice prije pokušat ćemo da vidimo čime raspolažemo.”

Bajević je za kraj otkrio da uopšte ne razmišlja o dugoročnom ugovoru…

“Plan je da ostanem tu dok se ne završi takmičenje u Ligi nacija i u baražu. Kasnije će se vjerovatno razgovarati sa drugima. Godine su tu i nije potrebno da uzimamo mjesto nekome. Ne razmišljam uopšte o EP, samo o predstojećim utakmicama. Za osam dana igrat ćemo tri utakmice i treba vidjeti kako ćemo”, izjavio je Bajević.

dusan bajevicfudbalska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI