Sport Centar

Avdibegović: Suđenje je na nivou, ovo je najbolja liga koja se održava

Avdibegović: Suđenje je na nivou, ovo je najbolja liga koja se održava

“Iskreno, prijatno me iznenadila ekipa Bazen Otoka, jer sam gledao prvu utakmicu u kojoj su igrali i bili su dosta nepovezani. Sada su već konsolidovali redove, imaju vrlo jaku odbranu i nekoliko igrača koji su konkretni u napadu. I mi smo igrali dosta nepovezano, pod pristikom da moramo dati gol pravili smo greške i promašivali smo čiste prilike”, rekao je Avdibegović nakon meča.

Već godinama nastupa u SC Business ligi, a smatra da je ova sezona možda i najkvalitanija do sada, te da je teško prognozirati pobjednika.

“S obzirom da sam od početka dio ovog projekta moram priznati da je po meni ovo najjača sezona i ekipno najbolja liga koja se održava. Pojedine ekipe već dugi niz godina igraju sa ustaljenim timom i igračima. Ne bih izdvajao nikoga, jer se favoriti znaju, ali nekoliko novih ekipa pokazuje kvalitet i nezahvalno je bilo šta prognozirati”, jasan je kapiten ekipe Amadeus/Oslobođenje.

Avdibegović je svojevremno bio i sudija, te je pohvalno govorio o arbitrima koji dijele pravdu u Business ligi.

“To su licencirane sudije i moram priznati da je suđenje na nivou. Vrlo bitno je da je sudija na pravom mjestu, jer igra se brzo i jako i odluke moraju biti pravovremene, te sam s te strane zadovoljan suđenjem.”

Prokomentarisao je na kraju i zbivanja sa premijerligaških terena.

“Moram priznati da vidim vrlo malo pomaka vezano za kvalitet lige. Svi najavljuju bombastična pojačanja, ali na kraju se ispostavi da nije tako. Očekujem da Sarajevo i Željo zaigraju bolje i da se nekoliko ekipe bori za Evropu”, zaključio je Avdibegović.

almir osmanhodzicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI