Sport Centar

Australian Open: Održan žrijeb, Đoković protiv sunarodnjaka u prvom kolu

Žrijeb Australian Opena održan je nakon odgode zbog neizvjesnosti oko učešća vodećeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Australian Open: Održan žrijeb, Đoković protiv sunarodnjaka u prvom kolu

Žrijeb Australian Opena održan je nakon odgode zbog neizvjesnosti oko učešća vodećeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Na kraju je Đoković uvršten u njega, ima status prvog nositelja i na otvaranju će igrati protiv sunarodnjaka Miomira Kecmanovića. Ždrijeb je prethodno bio odgođen jer se čekala odluka o mogućoj Đokovićevoj deportaciji.

Đoković je potvrđen u službenom žrijebu za Australian Open unatoč neizvjesnosti hoće li mu vlada drugi put ukinuti vizu.

Australijski premijer Scott Morrison odbio je komentirati status vize Novaka Đokovića rekavši da je na ministru imigracije Alexu Hawkeu da odluči hoće li je ukinuti ili ne.

Rafael Nadal nalazi se u Đokovićevom dijelu ždrijeba, a njihov mogući susret može se dogoditi u polufinalu turnira. Drugi nositelj Danil Medvedev na staru igra protiv Švicarca Laaksonena.

Ukoliko Damir Džumhur večeras prođe posljednju prepreku u kvalifikacijama, Argentinca Marca Trungellitija, u prvom kolu Australian Opena može igrati protiv Tommyja Paula, Aleksandera Bublika, Pabla Carrena Buste, Carlosa Alcaraza, Yoshihita Nishioke, Mackenzieja McDonalda, Thanasisa Kokkinakisa, Pabla Cuevasa, Jacka Sinnera, Francisa Tiafoea, Taylora Fritza, Grigora Dimitrova, Marina Čilića, Juana Marcela Cerundola, Nicka Kyrgiosa ili jednog kvalifikanta.

Popunjenost tribina na Australian Openu bit će ograničena na 50 posto kapaciteta, po ažuriranim epidemiološkim mjerama protiv širenja Covida-19, objavila je vlada države Viktorije u četvrtak, dok se vlasti bore s porastom broja slučajeva zaraze u Melburnu.

Maske za lice također će biti obavezne za sve posjetitelje, osim prilikom konzumacije hrane i pića, te je dopuštena jedna osoba na dva četvorna metra u zatvorenim ugostiteljskim objektima, stoji u priopćenju vlade.

australian opennovak djokovic
KOMENTARI